Bontes en Van Klaveren vormen één fractie

Geen categorieapr 14 2014, 17:43
Een echt gezond rechts geluid
Louis Bontes en Joram van Klaveren hebben de handen inéén geslagen: ze willen 'een gezond rechts' geluid laten horen. Zodadelijk komt EenVandaag met een uitgebreid interview met beide heren. Bontes en Van Klaveren vinden dat de PVV te veel is doorgeschoten: het sociaal-economische beleid zou te links zijn en met Wilders’ uitspraken over Marokkanen bevindt de partij zich buiten de politieke realiteit.
Volgens NRC redacteur Tom-Jan Meeus slagen partijen van afvalligen niet vaak, maar er is op zich best behoefte aan het soort partij waar Van Klaveren en Bontes zich op richten. Meeus:

“Het is zo dat er in bredere kring ontevredenheid bestaat over de relatief linkse koers van de PVV op het gebied van uitkeringen en de zorg. Ze lijken daarin meer op de SP dan op de VVD. Dus er is behoefte in Nederland aan een rechts-populistische partij, die, anders dan de VVD, openlijk populistisch durft te zijn. Tegelijkertijd gebeurde er tijdens de gemeenteraadsverkiezingen in Den Haag iets fascinerends. Oud-PVV’er Richard de Mos deed mee en pakte drie zetels af van de PVV. De combinatie van deze feiten schetst potentie.”

Na de ruk naar links van de VVD onder Mark Rutte denk ik ook, dat er een gapend gat ligt op rechts. Het eveneens uitgetreden Kamerlid Van Vliet treedt voorlopig niet toe, omdat hij zich wil concentreren op zijn werk als voorzitter van de enquetecommissie die een onderzoek doet naar het functioneren van woningbouw corporaties.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten