Brabant: VVD-PVV-CDA mogelijk

Geen categoriemrt 12 2011, 17:48
Uit de eerste gespreksronde met de verschillende partijleiders in Brabant heeft Hans Wiegel geconcludeerd dat de PVV alleen mee kan doen als het CDA en de VVD willen samenwerken. Alle andere partijen hebben die deur namelijk al dicht gegooid.
PvdA, GroenLinks en D66 laten bij voorbaat al weten geen baat te zien in een mogelijke samenwerking met de plaatselijke PVV-afdeling. Ook de SP weigert dat.
Natuurlijk kan dit niet echt verrassend genoemd worden: links verklaarde Wilders jaren geleden al persona non grata. Dit omdat hij immigratie- en integratieproblemen durfde te bespreken. En tja, daarmee kwam hij toch echt aan de heilige huisjes van de linkse multicultiverheerlijkers. En dat kan niet.
De vraag is nu wat de plaatselijke VVD en het CDA willen. Willen zij wél met de PVV in zee, of keren zij zich ook af van de partij van Wilders? Natuurlijk is het vrij goed mogelijk dat ook hier een 'droomcoalitie' komt, maar dan moet Wiegel het wel in goede banen leiden; er zijn immers behoorlijk wat CDA'ers die echt niet in zee willen met de PVV. Niet in de gedoogconstructie die we landelijk hebben, en al helemaal niet officiëel als coalitiegenoten.
Wie heeft het voor het zeggen binnen de CDA-afdeling Brabant? De linkervleugel of de rechtervleugel? Voor de christendemocraten kun je alleen maar hopen dat het de bondgenoten zijn van Maxime Verhagen die beslissen wat er gebeurt: het CDA kan alleen landelijk én in het zuiden van het land een comeback maken als men naar rechts opschuift. Veel, heel veel CDA-kiezers zelfs, zijn overgestapt naar Wilders en de zijnen. Dit soort provinciale coalities zijn een ideale mogelijkheid om het tij te keren. Begrijpt het CDA dat zelf ook? Dat is nu de vraag.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten