Britse scholen overgenomen door moslimextremisten

Geen categorieapr 03 2014, 18:59
Van goed onderwijs naar Al Qaeda-indoctrinatiekamp.
Een groep scholen in de Britse stad Birmingham is volgens de BBC helemaal in handen gekomen van moslimextremisten. Verscheidene mensen hebben daarover geklaagd, waardoor Londen nu maar een onderzoek is gestart naar deze merkwaardige situatie.

The schools, it is claimed, have been infiltrated by extremists. The city council has taken on extra staff to carry out the investigation after concerns were raised by what officials said were a significant number of teachers, governors and parents.

Sima Kotecha, van het tv-programma Today, heeft Park View School bezocht. Daar vertelden twee docenten haar dat de school tegenwoordig de denkbeelden van Al Qaeda promoot. Letterlijk dus.
De school ontkent - logischerwijs - maar er lijkt toch echt het één en ander aan de hand te zijn. De BBC bericht namelijk ook dat de scholen in de problemen zijn gekomen omdat er een samenzwering zou zijn om hoofddocenten eruit te werken. Vier scholen zijn geïdentificeerd in een anonieme brief, waarin uitgelegd wordt hoe de nieuwe machthebbers de scholen 'islamitischer' proberen te maken. In totaal zou het echter om twaalf scholen gaan, waarvan drie gemanaged worden door de Park View Education Trust.
Het behoeft geen nadere uitleg dat deze zaak zo snel mogelijk moet worden uitgezocht. Als de beschuldigingen ook maar voor 25% kloppen is het namelijk erg zorgwekkend (en ja, daar kunnen we voorzichtig toch wel vanuit gaan. We hebben het immers over Birmingham).
We klagen in Nederland vaak dat er veel slecht geïntegreerde en zelfs ronduit fundamentalistische moslims in ons land zijn, maar vergeleken met veel Engelse steden zijn onze grote steden een waar paradijs. Als je de sfeer in bepaalde wijken helemaal zet bent moet je gewoon oph et vliegtuig stappen en die Britse steden even aandoen. Voor je het weet ben je maar wat blij met de gang van zaken in Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Almere.
Net als wij hebben de Britten dat 100% te danken aan het gedachtegoed van de multiculturele samenleving en de politieke correctheid. Met andere woorden: aan de zelfverklaarde elite die alles beter weet.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten