Burgemeesters in koor: Zwarte Piet is zwart en blijft zwart!

Geen categorieokt 07 2014, 16:00
Sinterklaas wordt een geweldig kinderfeest dit jaar.
Driewerf hoera voor onze niet-politiek-correcte burgemeesters. Ongeveer 99 procent van de Nederlanders vindt dat Sinterklaas en Zwarte Piet onafscheidelijk zijn. Misschien dat ik er een half procent naast zit en dat 99,5 procent van alle Nederlanders trots is op onze jaarlijkse traditie, maar daar gaat het nu niet om. Waar het wel om gaat, is dat onze burgemeesters massaal achter Zwarte Piet staan. Hij is zwart en hij hoort zwart te blijven.
Gisteren in PowNews vroeg een verslaggever aan allerlei burgemeesters wat zij vinden van de 'discussie' over Zwarte Piet, die soms behoorlijk uit de hand kan lopen omdat Zwarte Piet-haters al jaren vanalles proberen om hun deken van politieke correctheid over Nederland te doen neerdalen (sommigen willen zelfs tijdens de landelijke intocht gaan demonstreren, hoe triest is dat?). Daar doet het gewone volk dus niet aan mee, en de burgemeesters ook niet, zo blijkt wel uit dit filmpje:
Geen enkele burgemeester vindt het kinderfeest moet worden 'aangepast' aan deze tijd. Dat hoeft ook helemaal niet, want Zwarte Piet is zwart door de schoorsteen, zoals een van de burgemeesters zegt. En wie denkt dat de knecht van Sinterklaas wél racistisch is, moet misschien eens goed kijken naar zichzelf. Zo iemand wil gewoon racisme zien in alles. Slachtoffergedrag in optima forma.
Ik heb een wensenlijstje gemaakt voor Sinterklaas dit jaar. Bovenaan mijn lijstje staat mijn allergrootste wens: of de Sint de huizen van iedere sneuneus die het leukste kinderfeest van het jaar probeert te verstoren niet stilletjes voorbij wil rijden. Nee, hij moet ze allemaal meenemen in de zak naar Spanje. Dat zal ze leren.
Volg Frank Verhoef op Twitter.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten