Canadese Islamist met plannen om aanslag te plegen doodgeschoten door politie

Geen categorieaug 11 2016, 9:00
Een Canadese bekeerling tot de islam is doodgeschoten door de politie. Volgens de autoriteiten was hij van plan om een aanslag te plegen.
Een Canadese man waarvan bekend was dat hij ISIS steunde, en die eerder al opgepakt werd maar in februari weer werd vrijgelaten, is doodgeschoten tijdens een politieactie in zijn stad Strathroy, Ontario. De autoriteiten zeggen dat Aaron Driver, ook bekend als Harun Abdurahman, van plan was om een bloederige aanslag te plegen op een grote Canadese stad.
Volgens CBC News is de kans groot dat Driver niet alleen handelde:

CBC News has learned that Driver's family was told by the RCMP that police shot Driver after he detonated an explosive device that injured himself and another person. The family was also told Driver had another device that he was going to detonate, which is why police shot him.

A senior police official told Canadian Press Wednesday the suspect allegedly planned to use a bomb to carry out a suicide bombing mission in a public area but was killed in a police operation.

The RCMP were conducting an operation in a residential southwestern Ontario neighbourhood of Strathroy on Wednesday evening after it said credible information of a potential terrorist act was received earlier in the day.

Zoals mijn PJ Media-collega Patrick Poole uitlegt was Driver ondanks zijn 'peace bond' afspraak (wat inhoudt dat hij onder zeer strenge voorwaarden vrijkwam) in staat om meerdere bommen te maken. Dat deed hij terwijl hij in de gaten werd gehouden door de autoriteiten.

In February, he agreed to a "peace bond" with conditions that he had to stay in Ontario; needed permission to own phones, computers or other electronic devices; and could not use social media through the end of this month. Under that agreement, he no longer had to wear a GPS ankle bracelet. The conditions were considered harsh by Canadian civil rights groups.

Driver was een bekende van de autoriteiten. Volgens Poole was hij bijvoorbeeld een fan van de Islamist die in 2014 een soldaat neerschoot bij het Canadese parlement. Ook had hij op sociale media zijn steun uitgesproken voor ISIS en Amerika bedreigd.
Afgelopen nacht kwamen de autoriteiten in actie omdat ze hoorden dat een aanslag op handen was.
https://twitter.com/StewartBellNP/status/763513082391961600
Volgens de politie was Driver van plan om een explosief te gebruiken in een poging om zoveel mogelijk onschuldige slachtoffers te maken.
https://twitter.com/AAhronheim/status/763566388275449856
Gelukkig voor Canada kwam men in actie nadat Driver een video had vrijgegeven waarin hij zijn land bedreigde.
https://twitter.com/StewartBellNP/status/763556990144614401
Ondertussen komen er berichten naar buiten over meer politieacties in Ontario. Zo zouden ze onder meer bezig zijn in een plaatsje genaamd Londen (niet de hoofdstad van Engeland):
https://twitter.com/OBrienatLFPress/status/763597647454142464
https://twitter.com/JohnRatLFPress/status/763589010337832960
Het meest zorgwekkende aan dit verhaal is, natuurlijk, hoe ver Driver kon komen. Het scheelde maar een haar of hij was in staat geweest om zijn aanslag uit te voeren. En dat terwijl hij zogenaamd in de gaten werd gehouden door de autoriteiten...
Het bewijst maar weer eens dat, als de autoriteiten weten dat iemand een radicale moslim is, ze hem (of haar) nooit uit het oog mogen verliezen. Eén moment van onoplettendheid en het is einde oefening.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten