Carel Brendel over Bosma en Marcouch

Geen categorienov 29 2010, 10:00
Recent publiceerden zowel PVV'er Martin Bosma als PvdA'er Ahmed Marcouch een boek. Carel Brendel las beide boeken en komt tot de conclusie dat ze veel inzicht en achtergrond geven bij hét onderwerp dat de Nederlandse samenleving al zeer geruime tijd in haar greep heeft: de multiculturele samenleving en het daarmee samenhangende islam-immigratie-integratie-debat.
Over Bosma:

Bosma stamt uit een links gezin. In zijn verhaal vind ik veel terug van de woede en ergernis, waarmee ik drie jaar geleden Het verraad van links schreef, mijn politieke pamflet over het teloorgaan van linkse seculiere beginselen. Bosma pakt de draad op rond 1968 met de sociaal-culturele revolutie die de ‘linkse kerk’ in het zadel bracht. Hoewel er meestal rechtse kabinetten aan de macht waren, slaagde links er in om het multiculturalisme als onaantastbaar dogma vast te leggen in politiek en media.

Over Marcouch:

Marcouch geeft een perfecte beschrijving van de cultuurschok [na aankomst in Nederland - SA], die hij meemaakte. en van het isolement waarin zijn familie leefde. In het kleine wereldje van het naar Amsterdam overgeplante gezin speelde de islam een belangrijke rol. Mooie hoofdstukken gaan over de carrière van Marcouch. De latere politicus liet zich niet meezuigen in de negatieve spiraal rond veel jonge Marokkanen. Hij zette alles op alles om politieman te worden, en stortte zich later met hart en ziel in de politiek.

De gehele recensie kunt u bij de collega's van hoeiboei lezen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten