CDA-fractievoorzitter Van Haersma Buma heeft genoeg van 'prominenten'

Geen categorieokt 22 2011, 11:29
CDA-fractievoorzitter Van Haersma Buma heeft het gehad met de kritiek van oudgedienden.
De huidige CDA-fractie begrijpt het onderhand wel: de oudgedienden, die zich geen zorgen hoeven te maken over realpolitik en dergelijke, vinden het onverteerbaar dat de PVV de CDA-regering gedoogt.
De PVV is namelijk niet heilig genoeg. Die nare man - Geert Wilders dus - is veel te uitgesproken (anti-Islam). Hij is heel vaak onaardig. Schandalig, natuurlijk.
En het CDA? Tja, dat hoort niet samen te werken met een dergelijke club, zelfs niet als de samenwerking zich beperkt tot gedoogd worden.
Gelukkig heeft Van Haersma Buma nu genoeg van deze kritiek van de oudgedienden:

Van Haersma Buma roept critici op zich eindelijk eens neer te leggen bij de wens van een ruime meerderheid van de CDA-leden om wél zaken te doen met de partij van Wilders. Een week voor het CDA-congres stelt Van Haersma Buma: „Sommigen blijven heel lang zeggen dat ze het er niet mee eens zijn, terwijl het toch ook mensen zijn die weten dat als een partij democratisch in meerderheid een keuze maakt, dat die partij in die keuze verdergaat.”

Ook zegt de fractieleider dat de continue kritiek slecht is voor het imago van zijn partij: kiezers denken dat het CDA tot op het bot verdeeld is, terwijl het verzet feitelijk alleen maar afkomstig is van een stel inactieve pensionados.
Het werd tijd dat de huidige CDA-leiders de oudgedienden even de waarheid vertelden. Deze bejaarden hebben altijd wel wat te zeuren. Blijkbaar ontgaat het ze dat vooral zo hoog van de toren kunnen blazen omdat zij niet langer iets te schaften hebben met de politieke werkelijkheid.
Overigens blijf ik het opvallend vinden dat deze mensen blijkbaar wel willen samenwerken met uitgesproken anti-christelijke partijen zoals D66, GroenLinks en de PvdA (van oudsher toch ook niet bepaald een pro-christelijke partij, iets met Marx, religie en opium). 
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten