CDA-rapport "gedeelde waarden" en de doctrine van de "gelovige Ubermensch".

Geen categorieapr 21 2013, 14:10
Het werd Eva Jinek even te veel. Wilders’ kritiek op “gedeelde waarden” tussen christenen en moslims. Maar daarmee belicht Eva Jinek juist één punt van mijn kritiek op dat CDA-rapport “gedeelde waarden”. Want “gedeelde waarden tussen christenen en moslims” zou immers inhouden dat er volgens de gristen-fascisten geen gedeelde waarden zijn tussen christenen en atheïsten. En, althans volgens de gristen-fascisten, andere “ongelovige Untermenschen”.
Het CDA wil meer moslims als lid. Daartoe publiceerde een CDA-commissie onder leiding van oud minister Ben Bot het rapport “gedeelde waarden”. Nu zullen velen wel willen geloven in die gedeelde waarden. Het CDA stelt echter uitdrukkelijk dat die gedeelde waarden te danken zijn aan bijbel- c.q. koranteksten. De uitgangspunten die het CDA zich heeft gesteld zijn “de gelijkwaardigheid van ieder mens, solidariteit en hulpvaardigheid, verantwoordelijkheid, rechtvaardigheid, duurzaamheid en godsdienstvrijheid”. Zo zouden we moeten geloven dat de stichter van de islam een van de eerste  milieuactivisten was. Want zo citeert het CDA rapport liefst twee koranverzen over “duurzaamheid” :  “En geef de verwant wat hem toekomt en de armen en wie onderweg is (en alles verloren heeft) en wees niet verspillend” en “En degenen die, wanneer zij besteden, niet overdrijven en niet gierig zijn, maar het midden daartussen houden”. Er zijn blijkbaar mensen die hierin een verband zien met duurzaamheid. Mijn mening is dat je goed gek moet zijn om een woestijngodsdienst die oplegt water te verspillen voor het ritueel wassen voor het lezen van een “heilig” boek als duurzaam te bestempelen. Ook hun gedeelde waarde “godsdienstvrijheid” is een lachertje. Aangezien het CDA middels haar verbod op ‘godslastering” (art 147 WvS) die vrijheid van godsdienst juist bestrijdt. Dat onder godsdienstvrijheid ook het recht valt om een godsdienst te mogen bekritiseren wordt door de gristen-fascist immers ontkent. Dat maakt “gedeelde waarden tussen christenen en moslims” dus vooral een gedachtekronkel van religieuze zieke geesten.
“Gedeelde waarden tussen christenen en moslims” is uiteraard nog meer het product van de gristen-fascistische doctrine van de “gelovige Ubermensch”. De “ongelovige Untermensch” kent die waarden zogenaamd niet. Die doctrine is niet alleen onbeschoft (...) maar is, ook als we het onbeschofte gedrag van de gristen-fascist buiten beschouwing zouden laten, ook makkelijk onderuit te halen. Thans heult de gristen-fascist immers met een zeer agressieve fascistische ideologie waarin voor afvalligen slechts de doodstraf rest. Puur uit veiligheidsoverwegingen voor (eer)wraak houden de meeste ex-moslims zich dom. De gristen-fascist denkt dan dus te maken te hebben met een gelovige Ubermensch, die zij waarden en normen toe dicht. De waarden en normen die de gristen-fascist aan deze "gelovige Ubermensch” toedicht zijn dan echter wel de waarden en normen van een door hen verguisde “ongelovige Untermensch”.
Het CDA rapport heet “gedeelde waarden”. Het handelt echter over haar vijf uitgangspunten. Maar door het “gedeelde waarden” te noemen is voor de buitenwacht de toon gezet: Ongelovigen kennen geen waarden. De gristen-fascist is daarmee onbeschoft. Over normen en waarden gesproken.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten