CDA'ers blijven elkaar de tent uitvechten

Geen categoriemei 03 2012, 15:14
De CDA-kandidaat uit Brabant, ene Marcel Wintels (wie kent hem niet?), kan totaal geen waardering opbrengen voor Sybrand van Haersma Buma en Liesbeth Spies. In (dat politici daar nog interviews aan geven zeg) beschuldigt hij hen van gedraai:
CDA-kandidaat Wintels opent de aanval op Buma en Spies. Zij zijn hem namelijk veel te rechts ofzo.

Intussen heeft Liesbeth Spies, eveneens in de race voor het lijsttrekkerschap, zich gedistantieerd van dat boerkaverbod en verbod op dubbele nationaliteiten. Hoe vindt u dat?
“Te voorzien was dat dit ging gebeuren en het is geen goede zaak voor de politiek en voor de geloofwaardigheid van het CDA. Hoe valt het uit te leggen dat je eerst A zegt en binnen een paar maanden iets totaal anders? De leden van onze partij zullen het misschien nog willen begrijpen, die zijn vaak hondstrouw, maar de kiezer zal het een gruwel zijn.”

“Spies en Buma zullen zich de komende tijd in allerlei bochten moeten wringen om zich uit deze lastige spagaat te redden. Ik zal hun geworstel aanzien en een alternatief bieden. Want juist dat draaien en keren van onze Haagse politici heeft mij de laatste jaren vaak buikpijn gekost. Veel mensen hebben daar genoeg van. Het is ook niet meer uit te leggen.”
Kortom, Wintels staat gewoon voor echt linkse lijn van een Ruth Peetoom en hoe-heet-ie-ook-alweer Koppejan. Hij wilde de koers van Maxime Verhagen ongedaan maken. Recalcitrante CDA'ers, die vast blijven houden aan die rechtse koers, moeten buitenspel gezet worden. Hoe anders te verklaren dat hij zulke harde bewoordingen gebruikt?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten