Charles Taylor veroordeeld!

Geen categorieapr 26 2012, 17:00
Een overwinning voor de gerechtigheid.

Ex-president Charles Taylor van Liberia is medeplichtig aan oorlogsmisdaden in buurland Sierra Leone in de jaren '90. Hij kon weliswaar geen bevelen geven aan de rebellenbeweging RUF, die moordde, verkrachtte en mensen verminkte. Maar met zijn financiële en militaire steun heeft hij wel degelijk substantieel bijgedragen aan de misdaden.

En:

De ex-president van Liberia, Charles Taylor, is schuldig bevonden aan oorlogsmisdaden in Sierra Leone. De uitspraak zal echter weinig veranderen aan de problemen die het land heeft met voormalige kindsoldaten, meent voormalig kindsoldaat Ishmael Beah. De kinderen zouden niet goed integreren in de samenleving en nog steeds de stabiliteit in Sierra Leone bedreigen.

Op 30 mei hoort Taylor voor hoe lang hij achter slot en grendel zal worden gezet. Hopelijk voor heel veel jaren; deze man heeft een flink aantal misdaden op zijn geweten. Als hij hard wordt gestraft zijn er misschien andere Afrikaanse warlords die hun gedrag veranderen; ze vinden macht en vechten weliswaar geweldig, maar ze willen ongetwijfeld niet hetzelfde lot ondergaan als Taylor.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten