Claudia de Breij: meer geld naar Defensie

Geen categorieaug 13 2014, 12:44
Links wordt wakker.
Het heeft er alle schijn van dat steeds meer linkse mensen wakker beginnen te worden met betrekking tot ISIS. Ja, zelfs linkse do-gooders die ervan overtuigd zijn dat we in een maakbare samenleving leven. Case in point. Claudia de Breij, commedienne, tafeldame bij DWDD en... voorstander van een sterke Defensie om ISIS en vergelijkbare radicaal-islamitische groeperingen aan te pakken:
De Breij is alles behalve de eerste linkse persoon die ik de laatste tijd een dergelijke oproep heb zien plaatsen. Op Twitter en met name op Facebook zie je steeds vaker mensen die normaal op linkse partijen stemmen wat dit onderwerp betreft opschuiven naar 'rechts'.
En dat gebeurt niet alleen in Nederland, maar ook daarbuiten. Zie hier een fascinerende column in het linkse The Independent, waarin de auteur haarfijn uitlegt waarom terroristen ons willen doden. Voor u denkt dat hij wel weer zal verkondigen dat dit komt doordat wij rijk zijn en zij arm, hier een citaat:

In reality the sheer irrationality of violent Islamism should have been obvious when in the years following 9/11 young fanatics started (sometimes successfully) trying to blow up nightclubs. The British-born Islamists who plotted in 2004 to murder clubbers in the Ministry of Sound nightclub in London did not after all cite Palestine or imperialism as their Casus belli, but instead gleefully talked about murdering “those slags, dancing around”.

In other words, it was our liberalism that the would-be bombers despised, rather than our inability to be sufficiently liberal.

Het is bijna schokkend om zo'n 'bekering' te zien in Nederland en Groot-Brittannië, maar in Amerika gebeurt dit veel vaker: daar zijn er zelfs veel 'Democratische havikken' - Democraten die op ieder gebied 'links' zijn, maar qua buitenlands beleid vaak zaken doen met Republikeinen, omdat zij ook voorstander van een sterke krijgsmacht zijn en geloven dat jihadisten hard moeten worden aangepakt.
De laatste dagen zie ik eenzelfde verschijnsel in Nederland: steeds meer linkse kiezers en opiniemakers begrijpen dat ISIS - en diens aanhangers! - moet worden aangepakt: dat heeft niets meer te maken met de bekende links-rechts-verdeling, maar met gezond verstand. Het gaat die tegenstelling te boven: je kunt het oneens met elkaar zijn over de vraag of de overheid de welvaart moet verdelen, terwijl je allebei vindt dat ISIS moet worden uitgeschakeld.
Het valt te hopen dat meer linkse opiniemakers (en kiezers) de lijn-De Breij kiezen. Misschien dat we in het Westen de komende tijd dan toch nog een vuist kunnen maken tegen radicaal-islamitische organisaties, die niet alleen minderheden in het Midden-Oosten willen afslachten, maar niet-moslims in de rest van de wereld ook.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten