Coalitie Helmond is niet meer

Geen categoriejun 03 2013, 13:00
Declaraties.
De coalitie van Helmond is gevallen na het vertrek van wethouder Tieleman. Die kwam onder vuur omdat hij 111 taxiritten had gedeclareerd. Let wel, het waren ritten van... het café naar zijn huis.
Daarna trok de fractieleider van SDOH-D66-HelmondseBelangen, ene Berry Smits, de stekker uit de coalitie.

Smits: „De wethouder wordt extra voor schut gezet terwijl hij binnen de regels heeft gehandeld. Hij is politiek geslachtofferd.”

„Het is niet goed te praten maar moet worden uitgezocht”, zegt de fractievoorzitter over het declaratiegedrag van de wethouder. „Iedereen heeft zijn conclusie al getrokken. Hij heeft zich niet kunnen verdedigen.”

Wacht even: het was dus helemaal niet verkeerd, zegt Smits... maar als het klopt is het desalniettemin 'niet goed te praten'? Dat klopt niet. Het is het één of het ander, meneer Smits.
Daar komt bij dat Tielemans natuurlijk geen goede verklaring kán geven voor dit soort declaratiegedrag. Hij heeft zijn positie misbruikt om zelf zo weinig mogelijk te betalen. Zeker in het Nederland van 2013 - waarin het vertrouwen in de politiek al tot een nulpunt is gedaald - is dat not done.

 

Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten