Compleet voetbalelftal Eritrea zit in Nederland

Geen categoriemei 10 2014, 20:00
Vreemd.
Ehm. Dit toch wel uiterst merkwaardig te noemen:

Na twee jaar afwezigheid is het nationale voetbalelftal van Eritrea plotseling opgedoken in Gorinchem. De leden van het team waren na een wedstrijd in Oeganda ondergedoken voor het regime in hun land. Het voormalige nationale voetbalelftal van Eritrea woont sinds deze week in Nederland. Na een omzwerving via Roemenië zijn de 17 mannen (en één vrouw, een zus van een van hen) neergestreken in Gorinchem. Dat bevestigt burgemeester Anton Barske van Gorinchem na een bericht in het AD.

Nu is het merkwaardige hiervan dat Nederland hen "als groep" heeft gevraagd om hier asiel aan te vragen. Leuk, maar waarom? Zouden ze geen asiel krijgen in Roemenië? Waren ze nergens anders welkom? Of wilde Nederlandse op deze manier graag een goede beurt maken? Wat is de gedachte hier precies achter?
De PVV vindt het ook een vreemd verhaal en heeft al Kamervragen ingediend:

1.) Is het waar dat het (voormalige) nationale voetbalelftal van Eritrea sinds kort in Nederland verblijft en hier asiel heeft aangevraagd? Zo ja:

2.) Wat is de stand van zaken rond deze aanvragen?

3.) Deelt u de mening dat deze aanvragen (op grond van de Dublin verordening) moeten worden afgewezen, aangezien de betreffende vreemdelingen (veilig) in Roemenië verbleven voordat ze naar Nederland kwamen? Zo neen, waarom niet?

4.) Heeft Nederland een actieve rol gespeeld in het hier naar toe halen van deze vreemdelingen? Zo ja, kunt u deze (gelet op bovenstaande vraag) zeer domme actie uitleggen?

5.) Wat doet u om de explosief toegenomen instroom van asielzoekers uit Eritrea in te dammen?

Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten