CU-jongeren lekker conservatief

Geen categoriemei 16 2011, 12:51
Politieke Jongerenorganisatie PerspectieF trekt van leer tegen softdrugs. Kijk, dat is een origineel geluid in de Nederlanden. Ouderwets conservatisme, zoals je dat mag verwachten van een christelijke partij. Niets mis mee, integendeel: de Christenunie kan wat leren van zijn PJO.

PerspectieF-voorzitter Robert Heij weet dat de drugsopvattingen van zijn organisatie in lijn liggen met het CU-partijstandpunt. Desondanks hoopt hij dat het rapport zorgt voor extra discussie in de partij en later in de Tweede Kamer. Ook wil hij de partij een steuntje in de rug geven, waar andere jongerenorganisaties van politieke partijen er op het gebied van drugs vaak een liberaler standpunt op nahouden dan hun moederorganisatie. "Wij zijn, als het hierom gaat, zeker niet liberaler dan de partij", aldus Heij.

Het is niet zo dat de CU voor softdrugs is, maar het is goed dat PerspectieF de nadruk blijft leggen op het conservatieve gedachtegoed dat de partij hoog te houden heeft. Voor je het weet is de CU weer uitgedost in bloemetjesjurken op uitkeringsgala's. Dat zou doodzonde zijn, want er zitten bij het CDA genoeg stemmers die een onvervalst christelijke partij missen en voor wie de SGP toch een stap te ver is. Die leemte kan de CU opvullen, juist nu de koers ter discussie staat en men het erover eens dat de partij naar rechts moet opschuiven.
De volgende actie van de PJO kan gaan over de positie van het christendom in Nederland. Insteek: als er één religie is, die in Nederland voortdurend onder vuur ligt, dan is het wel het christendom. U dacht toch niet dat de opkomst van de islam alleen door de islam kwam? Welnee, zelfhatende westerlingen vonden zo'n uitgesproken niet-christelijk geloof wel aansprekend. Jongens, take it away!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten