CU, PvdA en SP werken aan anti-prostitutie plan

Geen categoriejul 12 2014, 18:00
Ook klant 'schuldig'
De PvdA, Christen Unie en SP werken deze zomer een plan uit, waarbij ze ook de klant strafbaar willen stellen. Dat is natuurlijk een totaal wereldvreemd plan, dat de branche alleen maar verder de illegaliteit in zal drukken. Men zou de pijlen moeten richten op de mensenhandelaren en de criminele bendes die jonge vrouwen in de prostitutie dwingen. CU-lid Segers:

''We hebben met collega-Kamerleden onlangs een reis gemaakt naar Roemenië en Bulgarije en gehoord en gezien hoe ingrijpend deze vorm van moderne slavernij is voor vaak nog hele jonge meiden en jongens. We hebben ook alledrie de verhalen gehoord van slachtoffers hier in Nederland."

Het is natuurlijk heel goed dat criminele bendes worden aangepakt, maar dan vervolgt Segers met:

"Mensen die tijdens of na een bezoekje aan een prostituee gaan twijfelen aan de vrijwilligheid van de sekswerker, moeten straffeloos kunnen melden dat ze mensenhandel vermoeden. Maar melding achteraf mag weer geen mogelijkheid zijn om je straatje schoon te vegen. Je moet het vergelijken met heling van gestolen goed.''

Totaal wereldvreemd. Ik zie het al voor me: een klant meldt zich bij de politie dat ie naar de hoeren is geweest en riskeert daarmee vervolgens een boete of celstraf. Túúrlijk joh.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten