D66 wil partnerschapsrechten voor niet-partners

Geen categoriejun 20 2011, 12:27
Dit slaat weer eens werkelijk helemaal nergens op.
Partnerschapsrechten zijn, zou je denken, bedoeld voor partners. Nou nee, niet als het aan D66 ligt tenminste:

Ook uitgezonden militairen die niet getrouwd zijn, moeten het recht krijgen om terug te keren naar Nederland als er iets is gebeurd met hun geliefde. Daarvoor pleit D66-Kamerlid Wassila Hachchi. Nu hebben alleen getrouwde militairen of militairen met een geregistreerd partnerschap het recht om op kosten van het ministerie van Defensie terug te keren als hun partner iets is overkomen.

'Veel militairen zijn jong en hebben geen vaste relatie, maar wel een beste vriend of vriendin die net zo belangrijk is in hun leven', aldus Hachchi. D66 wil dat Defensie de zogenoemde terugkeerregeling op dit punt direct aanpast zodat deze geldt voor uitgezonden militairen.

Besteed even speciale aandacht aan "een beste vriend of vriendin". Dat is niet eens bijna hetzelfde als een partner. Heel veel mensen die wél een partner hebben, hebben daarnaast namelijk ook nog een 'beste vriend of vriendin'. Mogen dit soort militairen dan ook terugkeren als die goede vriend(in) iets overkomt? Het antwoord luidt natuurlijk: neen, dan is het einde zoek.
En zo is het maar net. Partnerschapsrechten gelden voor partners. Punt. Einde debat.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten