Dan moet je maar geen overvallen plegen

Geen categorieaug 21 2010, 14:00
Gisteren heeft de politie een man doodgeschoten in Nijmegen. Buitengewoon vervelend, natuurlijk, maar deze man was een crimineel die zojuist een lokale Lidl had overvallen. Vervolgens stak hij, toen hij achtervolgd werd door de politie, een politiehond neer.
Pas na al deze dingen werd het vuur geopend op de man.
En terecht, wat mij betreft. Als je een overval pleegt, vervolgens vlucht en een politiehond probeert dood te steken, kun je erop rekenen dat er hardhandig met je wordt afgerekend. Wil je dat niet dan moet je je maar aan de wet houden. Zo moeilijk is dat niet.
Het echte vervelende van deze zaak - naast de overval die natuurlijk de nodige stress bij onschuldige medewerkers van de Lidl heeft veroorzaakt en de dood van de politiehond - is dat de dienstdoende agent weleens gestraft kon worden. Het onderzoek is in ieder geval al gestart.
Het zou verschrikkelijk zijn als deze agent gestraft wordt omdat hij (terecht) ingreep. Het aanzien van de politie zal dan nog verder dalen, wat alleen maar in meer rellen, grotere monden en meer misdaad zal resulteren. En dat willen we ook niet, toch?
We zeggen het vaker op de DDS: de politie moet meer bevoegdheden krijgen om geweldadig in te grijpen, niet minder.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten