Daryl Impey betrapt op dopinggebruik

Geen categoriejul 02 2014, 15:00
Gele trui.
De eerste Zuid-Afrikaanse drager van de Gele Trui in de Tour de France is betrapt op het gebruik van een middel waarmee dopinggebruik kan worden gemaskeerd. Dat bericht Sporza.be:

Daryl Impey is door zijn ploeg Orica-GreenEdge op non-actief gezet na een positieve anti-dopingtest. Hij werd betrapt op het gebruik van probenecide na het Zuid-Afrikaans kampioenschap tijdrijden. Impey testte positief nadat hij het Zuid-Afrikaans kampioenschap tijdrijden gewonnen had op 6 februari. De analyse van het B-staal, dat op zich liet wachten tot 27 juni, bevestigde het resultaat. Probenecide is geen doping, maar wel een middel om het gebruik ervan te maskeren.

Zoals gebruikelijk ontkent de dopingzondaar zelf dat hij iets verkeerds heeft gedaan. Gelukkig voor hem zegt zijn team hem alle ruimte te geven om zijn onschuld te bewijzen (hoewel dat natuurlijk nogal moeilijk is). Op zich is dat begrijpelijk, maar het is toch ook wel jammer: het zou beter zijn voor de wielrennerij als dopinggebruikers eerlijk toegeven wat ze hebben gedaan, hun excuses aanbieden, en hun schorsing vervolgens kalm uitzitten. Zo'n reactie zou het imago van de wielrensport goed doen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten