De DDS Supermarkt van het jaar: Dirk van den Broek

Geen categoriejun 30 2011, 14:00
Vanwege het moedig weerstand bieden aan een agressieve linkse lobby tegen de eetgewoonten van Henk en Ingrid.
Voor die naïevelingen onder u die dachten dat het (in praktijk overigens volstrekt onuitvoerbare en daardoor door het kabinet vrijwel zeker niet uitgevoerde) verbod op religieuze slacht vooral een debat over de godsdienstvrijheid betrof: think again.
Zoals Michael gisteren al op deze plek uitlegde, is het de sponsor van deze wet - Marianne Thieme - vooral te doen om het inperken van uw vrijheid. Wat haar betreft hebben beesten namelijk net een streepje voor ten opzichte van de mens. En al helemaal ten opzichte van de vleesetende mens. Van alle zonden die de mens kan begaan, is vlees eten in de ogen van de geestverwanten van Volkert van der Graaf namelijk wel de allerergste. In het paradijs van voor de zondeval at de mens immers alleen fruit. Thieme en co zien het als hun heilige opdracht dat paradijs hier op aarde te herscheppen, desnoods met een beetje wettelijke dwang. Of zeg maar gerust: een beetje veel dwang.
Ze kunnen niet alles tegelijk verbieden uiteraard, dat zou politiek niet haalbaar zijn. Nee, stukje bij beetje, maatregel na maatregel. Vergelijk de samenleving wat dat betreft maar met een kikker. Als je die in een pan kokend water gooit, springt hij er meteen uit. Maar als je hem eerst in een pan lauwig water plaats en die vervolgens op het vuur zet, kun je de temperatuur steeds verder opvoeren zonder dat hij zich verroert.
Het begon allemaal in de Kamer zelf: geen wild meer op het menu in het restaurant, het broodje paling en de kabeljauw schrappen van de kaart in de kantine. De Kamer slikte het allemaal braaf, want zolang vleeseten zelf niet verboden werd, wilde men vooral niet onredelijk overkomen. Vervolgens werd voorzichtig de temperatuur onder de pan waarin de rest van de samenleving zat opgevoerd. Nu Moos & Channah en Fatimah & Mohammed van hun lapje religieus verantwoord vlees zijn beroofd, zijn Henk en Ingrid aan de beurt. Een vleestaks moet het kopen van vlees voor hen al een stuk minder aantrekkelijk maken. Een verbod op de verkoop van kiloknallers berooft hen vervolgens van de laatste goedkopere alternatieven. Het ultieme doel is vlees zo duur te maken dat het voor hele bevolkingsgroepen onbetaalbaar wordt om nog meer dan twee per week een lekker lapje op het bord te leggen. Geen totaalverbod inderdaad, maar wel een forse stap in de richting van een vleesvrije samenleving.
Het meest verbazingwekkende aan dit verhaal is dat een randgroepje van hooguit enkele tienduizenden met een politiek bereik van niet meer dan twee zetels er daadwerkelijk in lijkt te slagen haar fanatieke anti-vleesagenda aan de samenleving op te leggen. De ene maatschappelijke organisatie na de andere gaat voor de Volkertjes door de knieen. Als het zo doorgaat, is binnenkort heel Nederland onderworpen aan de tirannie van de Wageningse vleeshaters.
Heel Nederland? Nee, een supermarktketen blijft dapper weerstand bieden aan de vleeshaters en maakt het leven van Henk en Ingrid zo een beetje betaalbaarder. Die supermarktketen heet Dirk van den Broek. Terwijl de rest van grootgruttend Nederland de kiloknallers schielijk uit de schappen verwijderde toen de militante linzenkauwers bij hen voor de winkel opdoken, besloot Dirk van den Broek er nog een schepje bovenop te doen. Als enige supermarktketen in ons land verkoopt hij nu meer kiloknallers dan een jaar geleden.
Hulde aan de Dirk, een waarlijk vrije supermarkt waar ook de minder kapitaalkrachtige mens nog een betaalbaar stukje vlees kan kopen. En namens de redactie van DDS van harte gefeliciteerd met de uitverkiezing tot Supermarkt van het Jaar. Henk en Ingrid zijn jullie dankbaar!
Voorts ben ik van mening dat het recht op vleeseten in de grondwet verankerd moet worden - voordat het te laat is
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten