De dictatuur van Brein

Geen categoriefeb 22 2011, 10:06
Met een beetje geluk wordt de bijna onbeperkte macht van Brein aan banden gelegd. De zelfverklaarde waakhond van auteursrecht kan gaan en staan waar het wil en er wordt vanuit de overheid weinig tot niets gedaan deze positie in te perken. Een voorbeeld hoe Brein opereert doet de haren ten berge rijzen
Brein haalde vorige maand, link zonder rechterlijk bevel, servers weg bij hostingporvider Worldstream om naar eigen zeggen een grote uitwisselingssite uit de lucht te halen:
'Brein heeft de servers die het vorige maand zonder rechterlijk bevel had weggehaald bij een hostingprovider vandaag moeten inleveren. Een deurwaarder kreeg van de rechtbank Haarlem toestemming de computers in beslag te nemen. Advocaat Milica Antic van SOLV Advocaten overweegt de auteursrechtenwaakhond voor de rechter slepen voor het ongevraagd meenemen van de computerapparatuur'.
Ik hoop dat het niet bij overwegen blijft. Naar de rechter met Brein en met een beetje mazzel komt er een gerechtelijke uitspraak die dit gelegaliseerde tuig inbindt aangezien de politiek er weinig of niets vanaf wil weten.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten