De Grieken bedonderen de boel weer

Geen categorieapr 27 2014, 17:47
Onacceptabel plus Kamervragen PVV.
Het is weer zo ver: de Grieken proberen ons er voor de duizendste keer in te luizen.

Klaart de lucht in Griekenland nu net wat op, dan schrijft Yanis Varoufakis vrijdag op zijn blog dat het in het land met veel fanfare aangekondigde primaire begotingsoverschot (vóór renteaflossing) voor 2013 ‘een luchtspiegeling’ is. Vorige week raakte bekend dat het Griekse primaire begrotingsoverschot (vóór renteaflossing) van 2,7% van het bbp volgens de Europese Commissie tegen 2015 tot 4,1% zou stijgen en dat er ook nu al een overschot van 0,8% op de lopende rekening is. In de berekeningen vond Varoufakis twee ‘zwarte gaten’: 700 miljoen euro op overheidsrekeningen en 4,7 miljard euro op staatspensioenfondsen.

En wij maar dokken. Want 'bijna gered.'
Dit nieuws moet zo breed mogelijk worden uitgemeten. De komende Europese verkiezingen gaan namelijk niet alleen over de rol en macht van Brussel, maar ook over de koffers met geld die wij om de zoveel tijd naar Griekenland en andere onverantwoordelijke landen versturen.
Hoewel iedere andere politieke partij dit soort feiten onder het tapijt probeert te vegen zit de PVV er boven op. Hier zijn de schriftelijke vragen van de leden van Dijck en Wilders (beiden PVV) aan de minister van Financiën over het bericht ‘Grieken belazeren de boel opnieuw.

1.) Klopt het dat het primaire overschot van Griekenland “een luchtspiegeling” is en dat het noodfonds (ESM) wordt misbruikt om gaten te dichten?

2.) Klopt het, nadat de Grieken eerder met cijfers en statistieken sjoemelden, dat de lidstaten en Eurostat deze keer op de hoogte zijn van deze malversaties met het oog op de EP verkiezingen?

3.) Klopt het dat het staatspensioenfonds geen €4,7 miljard euro in kas kan hebben, zoals econoom Varoufakis beweerd? Zo ja, hoeveel heeft dit fonds dan wel in kas?

4.) Bent u bereid om nog deze week naar Griekenland af te reizen om onze geleende miljarden terug te eisen? Zo ja, wanneer vertrekt u?

Het ergste hiervan is misschien nog wel dat we allemaal om die laatste vraag moeten lachen. Een mooie slotopmerking in de typische PVV-huisstijl. Dat is triest omdat dit precies is wat Timmermans eigenlijk zou moeten doen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten