De Joden hebben Jezus vermoord.

Geen categorieapr 21 2013, 13:38
De Joden hebben Jezus vermoord, maar als zij Jezus niet hadden vermoord dan was Jezus ook niet voor onze zonden gestorven aan het kruis , en dat is de basis van het Christelijke geloof.
Dus als Jezus niet vermoord was, was er geen vergeving van de zonden.
Hier moest ik aan denken toen ik onderstaande passage las ( blz 136) in "de geverfde vogel" van Jerzy Kosinsky:
"ze zeiden dat eindelijk Gods straf de Joden had getroffen.Ze verdienden het allang vanaf de dag dat ze Christus aan het kruis hadden geslagen. God vergat nooit iets. Als hij de zonden van de Joden tot nu toe over het hoofd had gezien, dan betekende dat nog niet dat Hij hen had vergeven.Nu gebruikte God de Duitsers als instrument om gerechtigheid te doen geschieden.Het recht op een natuurlijke dood moest de Joden onthouden worden.Zij dienden verdelgd te worden door het vuur, zodat ze de folteringen van de hel hier op aarde ondergingen.Ze werde terecht gestraft voor de schandelijke misdaden van hun voorouders, voor het verwerpen van het enige ware geloof, voor het genadeloos doden van christenkinderen en voor het drinken van hun bloed".
Kortom, ik als niet-christen denk dat je blij moet zijn dat de Joden Christus hebben gekruisigd, want zonder kruisiging geen christelijk geloof. Het anti-semitisme van de Katholieke Kerk begrijp ik dan ook niet. Ze zouden de Joden dankbaar moeten zijn.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten