De Joop doet het weer: VVD = KKK

Geen categoriejun 02 2011, 13:25
De liberalen eten 's nachts ook kleine kinderen. Dat is een beetje de gedachtewereld van VARA-blog De Joop, alles om de eigen superioriteit te bevestigen. Vooral als het gaat om immigratie en integratie zien linkse mensen rechtse mensen als in en in slecht. Hilarisch. In plaats van, zoals rechtsgeoriënteerde stemmers over linksstemmers doen, hun ideeën gewoon als onzinnig af te doen, voelt links de onverklaarbare behoefte om de morele discriminatiekaart te spelen.
Zo ook goedmens en betrokken cartoonist Adriaan Soeterbroek. We kennen ome Adriaan natuurlijk als een redelijke, door de overheid betaalde man die nooit PVV'ers met nazi's vergelijkt. Daarom valt deze cartoon ook tegen:
We zien een man in een wit tenue een (spaar)varken met zich meevoeren. Het dier staat voor het PersoonsGebonden Budget waarop flink bezuinigd zal worden. Vooral de VVD is daar voor. Goede zaak, zo betoog ik hier - overigens om geheel andere redenen dan die de VVD voorstaat. Maar dat is bijzaak: het vreemde is dat de man een witte, puntige muts draagt. Ik weet niet of u wel eens in een slachthuis bent geweest, maar daar lopen bijster weinig mensen met puntmutsen rond.
Ik kan me niet voorstellen dat Soeterbroek zich vergist heeft, dat zijn pen uitschoot of dat hij zijn cartoon gedwongen wit moest laten - getuige het varkentje. Soeterbroek insinueert hier iets wat hij met klem zal ontkennen: de VVD is een soort Ku Klux Klan. Want laten we eerlijk zijn: dat is de eerste associatie bij witte puntmutsen. Het zal allemaal wel weer niet zo bedoeld zijn, rechts is gek geworden et cetera. Maar misschien moet Soeterbroek de moed hebben om toe te geven wat hij met deze tekening insinueert of anders beter leren tekenen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten