De laffe bende die Nederlandse Spoorwegen heet

Geen categorieaug 18 2011, 15:15
Twee machinisten en een conducteur hebben twee weken geleden een zwaargewonde vrouw aan haar lot overgelaten. Het is het zoveelste incident met een asociale NS in de hoofdrol.
Een machinist zag een lichaam langs het spoor liggen maar reed te hard om nog te stoppen, zo bericht mijn eigen krant Sp!ts vandaag. De machinist besloot te rapporteren aan de trein achter hem, waarin het drietal zich bevond. Deze trein stopte wel en twee van de drie gingen op inspectie uit.

Wellicht dachten de conducteur en de ‘passagierende machinist’ dat de vrouw al overleden was. De hulpdiensten werden gebeld, maar het drietal overtrad het protocol, wachtte niet op de ambulance en reed gewoon weg. Toen de hulpdiensten aankwamen, zagen zij dat de vrouw nog leefde en stervende was. „Dat de trein weg was, vond de politie ter plaatse erg raar”, zegt de woordvoerder van de spoorwegpolitie. De vrouw overleed later in het ziekenhuis.

Ik kan me voorstellen dat het NS-personeel door de overvloedige aanwezigheid van vertraging in het dienstenaanbod van de vervoerder, vond dat het doorrijden van de trein belangrijk was. Maar dat de drie niet eens de moeite namen om één van hen bij de vrouw achter te laten, is volstrekt onacceptabel. Uit menselijk opzicht is er helemaal niets dat goedpraat dat ze vrolijk hun reis voortzetten en daarmee een stervende vrouw moederziel alleen achterlieten.
Ook bij de NS zelf vond men dat er over de wanprestatie bericht moest worden, zo blijkt uit het feit dat een NS-medewerker zich anoniem bij de krant meldde. "Het overige personeel was geschokt door de zaak. We wisten dat de top van het bedrijf aan het doordraaien is, maar nu ook het personeel!?", zo verklaart hij in de krant. Welnu, zo raar kijk ik daar ook weer niet van op. Ik heb een jaarlang elke dag twee uur lang in de trein mogen zitten, dan krijg je een hoop fratsen mee.
Eerder dit jaar hadden we al het geval waarbij een astma-patiënt door een conducteur werd mishandeld omdat hij hem volkomen terecht wees op het voor iedereen geldende rookverbod op het perron. Nu hebben ze de familie van de helaas overleden vrouw moeten melden "dat we zeer ongebruikelijke stappen hebben moeten nemen in deze zaak".
Volgens mij zouden we er goed aan doen een zwarte lijst bij te houden van het NS-personeel. Dat ze hun namen duidelijk zichtbaar op hun borst moeten dragen en dat ze bij drie gemelde incidenten een prijzige cursus menselijke omgangsvormen in de maag gesplitst krijgen. Misschien zijn er dan nog wel mensen te vinden die zich vrijwillig in het openbaar vervoer begeven.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten