De Mos-gate bij PVV krijgt een staartje

Geen categorieaug 01 2012, 10:15
Wilders heeft zitten slapen toen hij de website van de PVV bijwerkte. De onbetrouwbaarheid van de PVV-leider blijkt zich alweer te hebben laten gelden.
Naar alle waarschijnlijkheid heeft Richard de Mos in een eerdere versie van de PVV-kieslijst op plek 33 gestaan. Dat onthulde Elsevier in een artikel op hun website vanochtend. Pijnlijk voor de Haagse PVV'er en zelfbenoemd 'gevoelsmens' die aanvankelijk door Geert werd gebeld en verteld dat hij het veld moest ruimen. De Mos begon hierna een handtekeningenactie om alsnog op plek 50 van de lijst te komen, maar Geert bleek onwrikbaar: het is echt exit De Mos na 12 september.
Maar toen gebeurde iets wat er maar zelden gebeurt bij de PVV (tenzij er weer een Kamerlid opstapt, natuurlijk): we kregen een kijkje in de innerlijke werking van de partij. Dat is namelijk nogal lastig, want de muren die rond de PVV zijn opgeworpen zijn buitengewoon hoog.
Maar wat gebeurde er? Op de website bleek een oudere versie van de PVV-lijst te zijn gebruikt bij het aanmaken van een pagina over de kandidaat-Kamerleden. Op plek 33 staat Elly Broere, maar het vakje naam gaf 'R. de Mos' weer. Richard de Mos, dus. Inmiddels is de fout hersteld, maar zoals wij allen weten vergeet het internet nooit iets.
Een aardige onthulling. En eentje waaruit blijkt dat Wilders helemaal geen eerlijke man is: zelfs tegen zijn eigen personeel liegt hij. Toen Richard de Mos namelijk door Wilders gebeld werd met het voor hem zo treurige nieuws dat hij niet verkiesbaar zou zijn, gaf de blonde leider als redenen 'verjonging' en 'vernieuwing' op. Dat was toen al onaannemelijk, maar nu des te meer: De 34-jarige De Mos is namelijk vervangen door de 68-jarige Broere. Iemand die de veertig nog niet heeft bereikt vervangen door een pensioensgerechtigde en dat dan 'vernieuwing' noemen: je moest er maar opkomen. En je moest maar durven.
Als Wilders een beetje mans was, had hij De Mos gewoon gemeld dat zijn cv-strapats hem kwalijk werd genomen. Maar nee, het werden zogenaamd 'verjonging' en 'vernieuwing' waarmee Wilders toch De Mos' plek op de PVV-lijst weggaf aan Elly Broere.
Intussen is de award voor minst betrouwbare politicus van het Binnenhof met vlag en wimpel gewonnen door Geert Wilders. Eerst beduvelt meneer maandenlang coalitiepartners CDA en VVD door te doen alsof er een Catshuisakkoord komt, vervolgens worden ook de eigen mensen van de PVV gepiepeld. Wilders zelf zou hebben gezegd op niet meer dan 15 zetels te rekenen bij de aankomende Kamerverkiezingen. Ik denk niet alleen dat Wilders daar realistisch is, dat verlies is wat mij betreft ook het verdiende loon van een partij die onbetrouwbaarheid tot deugd probeert uit te roepen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten