De onrust breekt al uit bij PvdA. Job Cohen: "Asscher heeft het niet goed gedaan bij het Carrédebat"

Geen categoriemrt 09 2017, 12:00
Het zagen aan de stoelpoten van Lodewijk Asscher is al begonnen. En dat terwijl de verkiezingen nog moeten plaatsvinden.
De sociaaldemocraten gaan nu al los op elkaar:

Lodewijk Asscher heeft het Carré-debat niet goed gedaan, zegt voormalig PvdA-lijsttrekker en burgemeester van Amsterdam Job Cohen vanmorgen op Radio 1.

Daar voegde hij vervolgens aan toe dat hij natuurlijk -- duh! -- nog wel alle vertrouwen in Asscher heeft hoor! Echt waar! Hij heeft het debat verpest en er daardoor voor gezorgd dat de PvdA enorm gaat verliezen, maar "als het nu niet helemaal goed komt, dan later. Kijk maar naar Buma. Die was vier jaar geleden ook nergens, en nu doet hij het hartstikke goed."
Met andere woorden: Cohen gelooft dat Asscher nu nergens toe in staat is maar wie weet, misschien dat hij het bij de volgende verkiezingen toch weer wat beter doet.
Natuurlijk is dit gewoon een frontale aanval op Asschers positie. Cohen verpakt het leuk, maar een blinde kan nog zien dat dit de opmaat is naar De Grote Afrekening, waarbij Asscher het veld zal moeten ruimen om opgevolgd te worden door alweer een nieuwe sociaaldemocratische nepverlosser. Wie er klaarstaat om het stokje over te nemen? Ik heb werkelijk geen idee. Wat ik wel weet is dat het ongetwijfeld weer niets zal zijn. De enige die iets kon en wilde veranderen bij de PvdA was Jacques Monasch, maar die is gewoon de partij uitgebonjourd en heeft nu zijn eigen hobbyclub Nieuwe Wegen.
Kortom, Cohen kan wel denken dat het voor een groot deel aan Asschers wanprestatie in het Carrédebat ligt dat de PvdA er slecht voor staat, maar feitelijk heeft de kiezer het gewoon helemaal gehad met die partij, en dat komt door partijbonzen als Cohen zelf. De PvdA is uitgerangeerd. Het is over en uit. GroenLinks haalt de partij in, de SP doet het zelfs beter, en gematigde linksen stemmen tegenwoordig vol overtuiging op D66. Oh, en dan hebben we het nog niet eens gehad over de islamitische stem die de PvdA duidelijk verloren is aan DENK.
Zeg maar dag met je handje, Cohen en Asscher; jullie zijn klaar... want Nederland is klaar met jullie.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten