De PvdA en de scheiding van moskee en staat

Geen categoriemei 07 2011, 16:30
Hoe het onbedwelmd slachten de PvdA splijt.
In de jaren 60 en 70 van de vorige eeuw werden de zuilen onder de Nederlandse samenleving met de grond gelijkgemaakt. Voorbij was de tijd dat je als katholiek alleen maar naar de katholieke voetbalclub ging, de katholieke krant las en naar de katholieke radio luisterde.
Ondanks dat de ontzuiling en de daarmee gepaard gaande individualisering ook nadelen met zich meebracht, heeft de ontzuiling voor Nederland onder de streep een positief resultaat opgeleverd. Er zijn immers maar weinigen die echt terug verlangen naar de veelal zo beknellende verbanden van de jaren '50.
Op vele gebieden zullen de jaren '50 dan ook niet meer terug keren, maar een uitzondering daarop lijkt de politiek.
Nu zult u zich misschien afvragen waar ik het nu toch over heb. Bij de laatste Tweede Kamerverkiezingen behaalden de christelijke partijen gezamenlijk immers nog geen 20% van het totaal aantal zetels; de christelijke politiek lijkt z'n langste tijd te hebben gehad in Nederland, maar daar heb ik het dan ook niet over.
Waar het mij om draait is dat er naast het feit dat in de jaren 60 en 70 van de vorige eeuw Nederland ontzuilde, ons land in die decennia tevens te maken kreeg met een groot aantal immigranten met een islamitische achtergrond. Politiek gezien was dit natuurlijk een enorm kiezerspotentieel, iets waar de PvdA het meest op in is gesprongen. Om die islamitische kiezer te pleasen deed de PvdA - zoals natuurlijk bekend - onmetelijke afbreuk aan haar seculiere karakter.
In het Nederland van de 21e eeuw breekt dat de partij meer en meer op; steeds vaker wordt duidelijk dat de PvdA in een islamitische houdgreep lijkt te zijn beland. Het laatste teken daarvan wordt gevormd door de discussie over het aanstaande verbod op het onbedwelmd slachten van dieren - een heikel punt voor moslims, voor wie de Koran immers een onbedwelmd slachtritueel voorschrijft.
Het gaat nu zelfs zo ver dat islamitische PvdA'ers uitspraken gaan doen die erop neerkomen dat Allah het beter weet dan de gekozen volksvertegenwoordigers en dat de partij gaat worden geadviseerd door zes (!) moskeeën. Op zijn blog schrijft Carel Brendel het volgende over deze hele kwestie:

'Het lijkt warempel wel op een terugkeer naar de oude tijden van de KVP, toen de Nederlandse bisschoppen meeschreven aan het verkiezingsprogramma van de katholieke partij.'

Inderdaad, als representant van een officieuze islamitische zuil gaat de PvdA terug naar de jaren '50. De echte sociaal-democraten zullen zich omdraaien in hun graf.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten