De PVV vindt het prima dat Sahar mag blijven

Geen categorieapr 09 2011, 9:00
Het Afghaanse meisje Sahar Hbrahim Gel mag blijven. Dat maakte minister Gerd Leers gisteren bekend. Verrassend genoeg vindt de PVV het best "te billijken".
Regeringspartijen VVD en CDA lieten gisteren weten Leers' besluit te steunen. Christendemocraat Raymond Knoops noemt het verhaal en de uitgangspunten van zijn partijgenoot "heel gebalanceerd" omdat een zorgvuldige toetsing is ingebouwd.
Zoals je in deze situatie zou verwachten zijn de SP, GroenLinks, ChristenUnie en de PvdA buitengewoon opgetogen.
Toch was er wel degelijk een verrassende reactie:

PVV-Kamerlid Sietse Fritsma riep minister Leers eerder dit jaar op in beroep te gaan tegen de uitspraak van de rechtbank in Den Bosch dat Sahar en haar familie voorlopig mochten blijven. De minister deed dat ook, maar vroeg vorige week om uitstel bij de Raad van State omdat hij wilde wachten op een ambtsbericht van het ministerie van Buitenlandse Zaken over schoolgaande meisjes in Afghanistan.

Dit had ik eerlijk gezegd niet verwacht. Heel volwassen, eigenlijk. De PVV begrijpt dat Leers Sahar eigenlijk niet kan wegsturen. Dan kun je wel herrie schoppen om snel en gemakkelijk wat punten te scoren onder een bepaald deel van het electoraat, maar dat heeft verder eigenlijk geen zin. Sterker nog, dat zou behoorlijk onvolwassen zijn.
Blijkbaar denkt de PVV-fractie daar hetzelfde over; een hoopgevende ontwikkeling met het oog op een mogelijke coalitie na de volgende verkiezingen. Als de PVV werkelijk 'volwassen' wordt in de komende jaren moet het niet onmogelijk zijn dat zij over vier jaar ministers gaat leveren.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten