De SGP gedoogt de regering

Geen categoriesep 26 2011, 10:08
Oh nee! De mannenbroeders van de SGP steunen - in het geheim, natuurlijk - het kabinet. Is dat even schrikken.
De Telegraaf is geschokt - ge-schokt, zeg ik je: het blijkt namelijk dat er afspraken zijn gemaakt tussen het kabinet en de SGP.

Zo heeft minister Henk Kamp (Sociale Zaken) zeer nauw samengewerkt met de gereformeerde partij betreffende de bezuinigingen op het kindgebonden budget, blijkt uit informatie die in bezit is van Sp!ts.

Als je het debat over deze materie hebt gevolgd, zal het je zijn opgevallen dat Kamp deze aanvulling op de kinderbijslag vanaf het derde kind wilde afschaffen, dat de SGP met een tegenvoorstel kwam, en dat dit meteen het enige voorstel was dat werd aangenomen door de regering.
Ja, ja, erg hoor. Er is dui-de-lijk sprake van een samenzwering. Nietwaar?
Sp!ts zelf bericht:

Achteraf blijkt het succes voor de mannenbroeders geen grote verrassing omdat minister Kamp in het diepste geheim zijn goedkeuring al had gegeven. De VVD’er heeft sinds het zomerreces meerdere keren om de tafel gezeten met de kleinste partij in het parlement en nam zelfs de cijfermatige invulling van het amendement voor zijn rekening. Het is voor het eerst dat het kabinet zo intensief de krachten bundelt met een partij die niet tot de gedoogconstructie behoort.

Het is opvallend hoe beide kranten hiermee omgaan. Sp!ts is heel kalm en zakelijk, De Telegraaf schreeuwt het van de daken; Sp!ts geeft aan dat er wordt samengewerkt, that's it, De Telegraaf beweert dat het om een geheime afspraak gaat en dat de SGP de regering in feite stiekem gedoogt.
Tja.
Dames en heren journalisten, ik geloof er niets van dat dit als een verrassing komt voor u. De SGP is een rechtse partij. De mannenbroeders zijn dan weliswaar geen officiele gedoger, maar we weten allemaal dat de coalitie hun steun vaak nodig heeft; niet alleen in de Tweede, maar ook in de Eerste Kamer.
En daar is helemaal niets mis mee. De SGP is niet slechter dan de andere partijen in de Tweede Kamer. Sterker nog, ik werk liever samen met deze partij dan met de cryptocommunisten van GroenLinks. U niet?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten