De SPVV neemt snel vorm aan

Geen categoriedec 18 2011, 14:00
PVV'ers zijn in een razend tempo aan het verlinksen. Degenen die het hardst roepen dat links er een zooitje van aan het maken is, zijn zelf zo links als een cultuursubsidie.
Het is anno december 2011 blijkbaar zelfs zo erg dat wanneer je een PVV'er vraagt of 'ie Roemer of Rutte een betere politicus vindt, deze Henk en/of Ingrid eerder voor Roemer zal kiezen dan voor Rutte.
Roemer. Van de Socialistische Partij. Ongetwijfeld hangt dit samen met de anti-Europa-houding die de SP al sinds jaar en dag verkondigt, en de mentaliteit van het tegen zijn om het tegen zijn. Lekker met tomaten, onbeschofte uitspraken en andere dingen gooien naar de regering.
De PVV vindt dat allemaal maar wát leuk, blijkbaar. En dat terwijl ze zelf in een gedoogverband zitten met de VVD van Mark Rutte. Deze man heeft zo ongeveer de enige kans op PVV-beleid werkelijkheid gemaakt door de Wilderianen naast zich op het pluche te dulden. Het CDA had het liever niet gedaan. Zonder Rutte liepen er nu geen animal cops door de straten, werden er geen minimumstraffen ingevoerd en was er maar weinig perspectief op een strenger asielbeleid.
Dankzij Mark Rutte en de VVD krijgt de PVV al deze dingen toegeworpen. Maar toch kiest de achterban liever voor Emile Roemer. U weet wel: de man van een belachelijk grote overheid, ontwikkelingssamenwerking dat stijgt tot 5% van het BNP, een Publieke Omroep die de commerciëlen zelfs helemaal uit het bestel wil weren en natuurlijk sneuvelt de hypotheekrente-aftrek (de 'rijkensubsidie' in de demagogische bewoordingen van de SP) als allereerste.
Het leek een paar jaar geleden een volstrekt ondenkbare bewering, maar de PVV'er wilt liever links dan rechts beleid. Een kabinet dat rechts beleid daadwerkelijk probeert vorm te geven moet namelijk onder doen voor een Brabantse schreeuwer die nog geen seconde regeringsverantwoordelijkheid heeft gedragen.
Eén ding is me wel weer duidelijk: het blijven rare jongens, die PVV'ers.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten