Tijd om de tentakels van Van Rey kort te wieken

Geen categoriemei 25 2013, 12:45
Het verhaal over de corrupte Roermondse VVD'er wordt immer bizarder. De liberalen moeten zo snel mogelijk afrekenen met deze man
Hoe meer je leest over de affaire rond Van Rey, hoe onbegrijpelijker het wordt dat de VVD de man nog steeds niet op straat heeft gekieperd. Ja, de man is geen senator meer, en ook geen wethouder. Maar waarom mag hij nog steeds voorwaardelijk terugkeren op de VVD-lijst als lijstduwer in Roermond?
Dagblad de Limburger heeft ontdekt dat het verhaal rond de maffioso van Limburg nog een beetje dieper gaat:

Jos van Rey wist al voor de invallen op 19 oktober vorig jaar in zijn huis en wethouderskamer in Roermond dat het Openbaar Ministerie (OM) hem op de hielen zat. Uit informatie waarover deze krant beschikt, blijkt dat justitie in verband hiermee de rol van een hoge Limburgse politiefunctionaris onderzoekt.

De politieman zou Van Rey in een vroeg stadium hebben gewaarschuwd. Ook andere mensen die uit hoofde van hun functie over vertrouwelijke informatie beschikken, liggen momenteel onder een vergrootglas van justitie.

Hoeveel feiten en bewijs moeten er nog op tafel komen voordat de grootste partij van Nederland inziet dat ze deze man veel te lang de hand boven het bevriende hoofd hebben gehouden? Volgens premier Rutte moet de VVD zelfs de nieuwe standaard zetten op het gebied van integriteit. Dat lijken me mooie woorden en een nobel streven, maar dan wordt het ook wel eens tijd dat de liberalen er naar gaan handelen.
Dit alles betekent dat zo spoedig mogelijk geconstateerd moet worden dat de pot met coulantie voor Van Rey tot op de bodem is leeggeraakt. De man en de VVD zouden echt klaar moeten zijn; met een definitieve echtscheiding als onvermijdelijk sluitstuk. Boem.
Gelukkig ligt vandaag op de ALV van de grootse regeringspartij een motie klaar die oproept korte metten te maken met de Van Rey's van deze wereld:

Verzoekt het hoofdbestuur tot aanpassing van het reglement waarin dan zal staan: “VVD-leden die een politiek ambt uitoefenen of zich daarvoor verkiesbaar willen stellen, dienen van onbesproken gedrag en boven elke verdenking verheven te zijn. Indien tegen een VVD-lid een serieuze verdenking van een ernstig strafbaar feit bestaat, zal dit lid geschorst worden, niet politiek actief zijn en van deelname aan verkiezingen uitgesloten zijn. Als er na goed overleg met de betrokkene geen vrijwillige terugtrekking plaatsvindt, zal deze als VVD-lid geroyeerd worden. Zolang een VVD-lid een strafblad heeft, zal deze persoon geen politiek ambt meer namens de VVD kunnen uitoefenen. ”

Alleen als de VVD deze motie aanneemt zal het enige credits terugwinnen op het dossier integriteit. Pas dan en alleen dan. Het is de laatste kans voor de partij om te bewiijzen dat het open kaart wil spelen en corrupte partijleden als Van Rey liever weert dan binnenhoudt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten