De Tokkies moeten uitgezet worden

Geen categorieaug 12 2012, 12:42
De Tokkies zijn weer eens in het nieuws. Blijkbaar waren ze betrokken bij een vechtpartij waar er met honkbalknuppels werd gemept. Genoeg.
De Tokkies zijn misschien wel de bekendste familie van Nederland - nou ja, na de Bauers en de Oranjes tenminste. Ze hebben hun roem puur en alleen te danken aan het feit dat ze een soort van familie Flodder zijn, jammer genoeg alleen zonder Tatjana Simic.
De Telegraaf - ooit de krant voor Wakker Nederland, tegenwoordig vooral frustrerend om te lezen vanwege het continue bashen van Mitt Romney - legt uit:

Bij een vechtpartij in Almere-Buiten, waarbij met honkbalknuppels zou zijn geslagen en één persoon werd aangehouden, leidde het spoor uiteindelijk naar de woning van Hanna Tokkie in de Almeerse Regenboogbuurt.

Het is nog niet bekend wat er precies gebeurd is, maar blijkbaar kreeg men ruzie in een woning nabij het Javaplantsoen. Een man met een honkbalknuppel werd blijkbaar achtervolgd (door bewoners van de eerder genoemde woning). Het bloedspoor (ja, ja) leidde naar de Regenboogbuurt, naar de woning van de Tokkies.
Wat er precies gebeurd is vind ik niet interessant. Veel interessanter is de vraag wat we nu met deze types kunnen doen? De Tokkies blijven maar problemen veroorzaken. Ze leren het werkelijk nooit. We hebben het hier verdorie over de familie Flodder, maar dan erger (want: niet fictief).
Kan dit soort tuig niet definitief uit de samenleving worden verwijderd? Of, zo niet definitief, dan in ieder geval voor lange tijd?
In de titel stel ik dat de Tokkies uitgezet moeten worden; dat kan natuurlijk niet. Het punt dat ik ermee wilde maken is echter dat deze mensen geen deel meer mogen uitmaken van de samenleving. Ze veroorzaken simpelweg te veel problemen.
Eén mogelijk oplossing zou zijn om een three strikes you're out systeem in te voeren, zoals ze in sommige Amerikaanse staten hebben. De misdrijven van de Tokkies zijn over het algemeen niet erg genoeg om ze 10 jaar of langer gevangen te zetten. In een three strikes you're out system is dat echter niet relevant: drie keer de wet aan je laars lappen en je kunt tien, vijftien of twintig jaar brommen.
Op deze manier kun je de samenleving beschermen tegen draaideurcriminelen en andersoortig tuig (en dus de Tokkies).
Nu maar hopen dat Fred Teeven meeleest.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten