De wereld kleurt oranje

Geen categoriejul 04 2010, 17:45
Zo nu en dan is voetbal best een aardig tijdverdrijf, met name wanneer je er slechts naar hoeft te kijken. Eindelijk hebben we eergisteren een leuke wedstrijd gezien, praktisch voor het eerst tijdens dit WK. Met een buitengewoon treurige score van vier leuke wedstrijden, valt het WK vooralsnog nog altijd vies tegen. Dat maakt de wedstrijd, nasleep en reacties niet minder mooi.
Sportgeschiedenis.nl vlooide uit waar de allerslechtste hoekschop van Robben door geïnspireerd was. Het is een vaker gebruikte techniek om vanaf de cornervlag in één keer naar het doel te rennen.

Er is ook goed nieuws van het Amerikaanse front. Voorlopig zijn we namelijk van Paris Hilton af. Ze werd na de wedstrijd opgepakt wegens drugsbezit. Als de Zuid-Afrikaanse politie er niet achter komt dat haar arrestatie geen goede reclame voor het land is, dan zijn we voorlopig van de dozige hotelerfgenaam verlost.
Sargasso zat er, zoals gewoonlijk, weer eens volkomen naast. We hebben een stukje voor u vertaald.

Voor Giovanni van Bronckhorst wordt de cirkel vandaag rond gemaakt. Het land waartegen hij in 1996 debuteerde in het shirt van Oranje, Brazilië, wordt ook zijn laatste klus. Onze sterren gaan vanmiddag namelijk pijnlijk over de knie van de Brazilianen. Het wordt, noteer maar, 3-1 voor de Goddelijke Kanaries. Kaká scoort eindelijk weer eens (op een voorzet van de bij Feyenoord en Excelsior geflopte Bastos) en Maarten Stekelenburg zal de bal na de 3-0 naar de middenstip trappen met een blik alsof Ajax met 6-0 achter staat tegen Feyenoord.

In het Nederlands is bovenstaande alinea het best samen te vatten met de term 'zelfhaat'. Het ging de sargassianen wel wat ver om een minder rooskleurige eindstand te spinnen. Met veel moeite hebben ze '2-1' in de pagina verwerkt. Da's toch netjes van ze.
Behalve Paris Hilton, die pijnlijk genoeg ook nog eens het verkeerde team aanmoedigde, waren er meer Amerikanen geïnteresseerd in de wedstrijd. De MSNBC-presentator werd helemaal gek toen Nederland won. Ook Patrick Ruffini kwam even woorden te kort, en hield het uiteindelijk op "I believe in the #worldcup again".
Intussen is Spanje favoriet bij de bookmakers. William Hill noteert 15/8 voor de Iberiërs, met Duitsland en Nederland op minimale afstand (2/1). Ladbrokers acht de kansen van Nederland precies even groot als die van Spanje. Mocht u uw geld op Spanje willen inzetten - wat God verhoede - dan kunt u het beste langs gaan in Las Vegas. Daar krijgt u voor elke euro twee ballen terug, even veel als voor Nederlandse of Duitse winst. Uruguay, onze aankomende tegenstander, wordt zo laag ingeschat dat je niet eens kunt verdienen aan Nederlandse winst; van elke euro inleg krijg je bij William Hill slechts tweederde terug indien Nederland aan het langste eind trekt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten