'Debat' over Zwarte Piet begint weer

Geen categoriefeb 17 2014, 12:00
Zucht.
Het nieuwe jaar is nog maar net begonnen of de Zwarte Piet-haters beginnen weer te zeuren over het typisch Nederlandse en traditionele Sinterklaasfeest in december.
Een actiegroep met de naam 'Kick-Out Zwarte Piet' wil dat dit jaar Zwarte Piet wegblijft. Voorgoed. Aanstaande 22 februari gaan de zeurpieten met z'n alleen demonstreren in Amsterdam, aldus AT5:

Komende zaterdag houdt de groep een kick-off event van de strijd tegen Zwarte Piet in 2014. "Een dag waarop we zullen reflecteren op de acties tegen Zwarte Piet in 2013 en een dag waarop we de strijd in 2014 zullen inluiden," aldus de actievoerders. 

Het is toch te triest voor woorden, dat ze twee maanden na het Sinterklaasfeest alweer met een handjevol mensen op de barricaden gaan staan. Er is helemaal niets, maar dan ook helemaal niets mis met Zwarte Piet. En dat vindt de overgrote meerderheid van Nederland. 2,1 miljoen Nederlanders hebben de Pietitie getekend. Want Zwarte Piet is niet racistisch.
Wie iets racistisch meent te (willen) zien in Zwarte Piet, is eigenlijk zelf de allergrootste racist. Zouden die zuurpruimen dat zelf wel doorhebben?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten