Debatten tussen landelijke lijsttrekkers zijn volstrekt nutteloos

Geen categoriemrt 19 2014, 16:00
Gemeente.
Heel verrassend, maar BNR bericht dat mensen zich niets aantrekken van de debatten tussen landelijke partijleiders. Niet bij de gemeenteraadsverkiezingen in ieder geval:

Een historisch lage opkomst vandaag, tijdens de gemeenteraadsverkiezingen. Zo lijkt het tenminste. Volgens de laatste cijfers gaat het om niet meer dan 43 procent van de stemgerechtigden, zo’n vijf en een half miljoen Nederlanders. Vier jaar geleden ging nog 54 procent naar de stembus.

Volgens sommige 'experts' komt dat deels doordat de debatten niet al te ordelijk verliepen, maar dat is wat mij betreft de grootst mogelijke onzin. Ook als het wel goed verliep zou niemand zich erdoor hebben laten beïnvloeden. De meeste kiezers hechten namelijk geen enkele waarde meer aan de uitspraken van politici in dit soort debatten. Over het algemeen is het namelijk toch één pot nat, vindt men.
Daar komt nog eens bij dat het eerst en vooral om lokale onderwerpen zou moeten gaan, waar de landelijke lijsttrekkers/fractieleiders niets over te zeggen hebben. Waarom zou de kiezers zich dan iets moeten aantrekken van hun debatten?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten