Den Haag: niet integreren? Prima, dan ook geen uitkering

Geen categoriesep 02 2011, 12:44
Den Haag heeft het Wilders virus te pakken.
En daar kunnen Hagenezen buitengewoon blij mee zijn:

In Den Haag gaat de gemeente zo'n 3000 allochtone uitkeringstrekkers dwingen om Nederlands te leren en in te burgeren. Doen zij dat niet, dan raken ze hun uitkering kwijt.

Het voorstel is afkomstig van wethouder Marnix Norder van de... u raadt het nooit...
PvdA.
Ja, echt waar: de PvdA maakt zich opeens hard voor integratie.

Op deze manier wil Den Haag allochtonen met een taalachterstand "vooral helpen om weer te kunnen participeren in de arbeidsmarkt", zo zegt de woordvoerster van wethouder Marnix Norder (Integratie, PvdA). "Dit soort achterstanden vormt een enorme belemmering als zij proberen aan werk te komen."

Dat klopt, natuurlijk, en het is zeker één van de redenen waarom het zo belangrijk is voor allochtonen om onze taal te leren, zeker als zij op dit moment leven van uw en mijn belastingcenten.
Dat gezegd hebbende is en blijft het jammer dat de PvdA zich nog steeds weigert hard te maken voor de eigen cultuur en taal. Waarom moeten we altijd excuses verzinnen om immigranten te vertellen dat ze onze taal moeten leren? Je woont in Nederland en dus doe je er alles aan om de Nederlandse taal zo snel mogelijk machtig te worden. Punt, einde debat.
Zo zie je maar weer dat de PvdA uiteindelijk... toch echt gewoon de PvdA blijft. Patriottisme is een lelijk woord in sociaaldemocratische kringen: jammer maar helaas.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten