Dhimmi's denken voor u

Geen categorieaug 20 2010, 15:15
Elsevier brengt vandaag weer mooi nieuws over de auto-dhimmificatie waaraan sommige Nederlanders lijden. Het is een ernstige ziekte die bij linkse mensen beduidend vaker voorkomt dan bij verstandige mensen. Het uit zich onder andere in de drang om het gedrag van islamitische fundamentalisten te kopiëren. Dit kan zeer ernstige vormen aan nemen: Elsevier bericht over een weldenkende kosmopoliet idioot die een klacht indiende tegen een kliniek die in de wachtruimte een schilderij van een varken had hangen. Volgens deze bekeerde fundamentalist niet-moslim zouden moslims daar aanstoot aan kunnen nemen.
De kunstenares wier werk wordt verplaatst naar de depots voor Unerwünschte Kunst is, als wij een understatement gebruiken, tamelijk onaangenaam verrast: 'We leven toch in Nederland? Hier verwacht je zulke dingen niet.' Mevrouw is wel enigszins naïef. Dat we in Nederland wonen klopt, maar dat we dan zulke dingen niet zouden moeten verwachten is wel erg optimistisch gesteld. Er zijn in ons land hippies die 'dhimmitude' een maat voor beschaving vinden. Als je heel erg hard je eigen achtergrond negeert en vervolgens die van een moslim als morele maatstaf gaat gebruiken, ben je een Goed Mensch.
Deze denkwijze is een vrucht van de door het Westen zo gekoesterde pathologische zelfhaat. Alle cultuur is geweldig en leuk - behalve de onze, die bestaat namelijk niet. Ik hoor het progressief Nederland Máxima nog met uitgestreken gezicht nabauwen. Deze samenleving is ziek. We moeten een geneesheer der cultuur vinden. Ik geloof dat dat ook op het visitekaartje van Nietzsche stond.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten