Dijsselbloem: 'Wij willen helemaal geen vaste voorzitter'

Geen categoriemei 31 2013, 13:00
Oorlogstrom.
Minister van Financiën en - nog altijd - voorzitter van de Eurogroep, Jeroen Dijsselbloem, zegt dat Nederland helegaar geen vaste voorzitter wil. Duitsland en Frankrijk mogen daar anders over denken, maar als het aan Den Haag ligt gebeurt het niet. Nu niet, nooit niet.

Minister Dijsselbloem voelt niets voor een permanent voorzitterschap van de eurogroep. Nederland is geen voorstander van de oprichting van een extra Europees instituut; een Europese economische regering geleid door de voorzitter van de eurogroep. Dijsselbloem zelf wil ook niet permanent voorzitter zijn.

De komende anderhalf jaar wil hij dan ook gewoon voorzitter blijven. Als hij na die periode moet kiezen, prima, maar dat zien we dan wel.
Nou, nou, zo, zo, daar zullen Berlijn en Frankrijk van onder de indruk zijn zeg. Zoveel trots, zo'n eergevoel, van een Nederlandse minister... wie had dat durven denken? De lapdog blaft ineens. Een beetje.
Overigens moet ik er niet aan denken dat er een Europese 'economische regering' komt. De Brussele bureaucratie is nu al veel te groot, waarom zouden we daar in vredesnaam nog een instituut bij creëeren?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten