Directeur Poppodium 013 sterft in Amerikaanse woestijn

Geen categorieaug 25 2011, 9:05
Door uitdroging.
Een triest verhaal:

Guus van Hove, de directeur van poppodium 013 in Tilburg, is vermoedelijk om het leven gekomen door uitdroging. Maandag strandde hij samen met zijn Duitse vriendin in een woestijn in het Joshua Tree National Park op weg naar Arizona. Hun huurauto was vast komen te zitten in het zand, meldt persbureau Novum. Het tweetal was een weg in gereden waar alleen terreinwagens mogen rijden. Toen zij niet meer verder konden, zijn ze lopend op zoek naar hulp gegaan.

Een weg ingereden waar alleen terreinwagens mogen rijden. Dat is niet verstandig, zeker niet in een woestijn, waar de natuur niet je vriend, maar je vijand is.
Uiteindelijk werd van Hove op acht kilometer afstand van zijn auto gevonden, zijn vriendin werd twee kilometer verderop aangetroffen - allebei dood.
Het is natuurlijk een verschrikkelijk verhaal, zeker voor vrienden en familieleden van Van Hove en zijn vriendin (en voor de twee zelf; je wil er niet eens bij nadenken hoe vreselijk hun laatste uren op deze aardbol moeten zijn geweest). Tegelijkertijd is het iets dat vaker gebeurt: mensen bereiden zich niet 100% voor op de gevaren van een woestijn... en moeten dat met hun leven bekopen. Mocht u dus ooit door een woestijn reizen: zorg dan dat u altijd een mooie, grote voorraad water meeneemt en een parapluie, of iets anders om u tegen de zon te beschermen: je weet immers nooit wanneer het misgaat.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten