Slangmensen adviseren de EU over Israël

Geen categorieapr 30 2014, 19:00
Les 1: het is altijd de schuld van de Israëli's. Les 2: het is altijd de schuld van de Israëli's. Les3: het is altijd de schuld van de Israëli's. De EU-adviseurs die dergelijke onzin te berde brengen, kunnen we missen als kiespijn.
Zo moe word je er van, die fanatieke en meedogenloze bende die er altijd op uit is Israël in het pak te naaien. Als de voedselprijzen stijgen, komt dat door Israël. Als er straks een tropische storm over de wereld raast komt dat door Israël. En als vredesonderhandelingen getorpedeerd worden, komt dat door - u raadt het al - Israël:

In Israëlische kranten valt ook te lezen waarom Israëls opschorten van de 'vredesbesprekingen' zo onwaarachtig is. Het komt Netanyahu namelijk goed uit dat hij het verzoeningsakkoord als alibi kan gebruiken om met die besprekingen te kappen. Serieuze waarnemers in Israël benadrukken al maanden dat het Israël is dat de gesprekken torpedeert door haar weigering om eindelijk de kernvraagstukken te bespreken, door onmogelijke eisen te stellen als de erkenning van Israël als Joodse staat en door het provocerend verder bouwen in de illegale nederzettingen. 

Het is daarom van het grootste belang dat Europa deze keer het hoofd koel en haar poot stijf houdt.

Was getekend, Willem-Gert Aldershoff van beroep 'adviseur EU-beleid Israël-Palestina' op de socialistische website Joop.nl, die natuurlijk nooit te beroerd is een podium te verschaffen aan virulent antizionisme.
Dat Aldershoff volledig op de hand van de Palestijnen is, lees je tussen elke twee regels in z'n stuk door.. maar in deze alinea maakt de boodschapper van Gaza en de Westelijke Jordaanover het wel heel erg bont. Allereerst, wie zijn die serieuze waarnemers waar hij zich zo op beroept? Oh, dat zijn bronnen die dichtbij de Palestijnen en de grote patroon van de Palestijnen (Obama en Kerry) zitten. Dat is natuurlijk weinig serieus en onafhankelijk.
Ten tweede is het natuurlijk waanzin om Israëls eisen gratuit van tafel te vegen met als dooddoener 'onmogelijk'. Waarom zou het immers zo onmogelijk zijn om Israëls bestaansrecht te erkennen? Nederland wordt toch ook gewoon erkend als staat van de Nederlanders, of de VS als staat van de Amerikanen? Waarom zou het zo lastig zijn Israël te erkennen als staat van de Joden? Dat is gewoon een redelijke vraag.
Daarnaast wordt er ook weer uitermate ongenuanceerd gesproken over de nederzettingen. Vaak gaat het om privaat verhandeld land dat door een Palestijn aan een Israëli is verkocht. Ja, je hebt dan een Israëlische nederzetting in verder Palestijns gebied, maar het geeft echt geen pas om al die bouwprojecten rücksichtlos als 'illegaal' te gaan bestempelen. Het zit genuanceerder en complexer. Veel genuanceerder en complexer dan deze vooruitgeschoven pion van de Palestijnen annex 'EU-adviseur' kan en wil begrijpen.
Met mensen als Aldershoff als Raspoetins is het dus ook geen wonder dat het EU-beleid inzake de Palestijnse kwestie al decennialang zo'n puinhoop is. Brussel laat zich door volkomen partijdige adviseurs onwaarheden influisteren, en maakt dientengevolge 'namens ons' nog even een sommetje zieligheidssubsidie over naar Ramallah. We moeten van Brussel af, Maar als dat niet lukt, dan tenminste van pro-Palestijnse slangen als Aldershoff.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten