Donner heeft gelijk... maar daar heeft hij niets aan

Geen categoriemrt 02 2011, 11:09
Minister Donner heeft gelijk wanneer hij zegt dat Tweede Kamer-lijsttrekkers zich eigenlijk helemaal niet horen te bemoeien met de verkiezingen voor de Provinciale Staten.
"Het gaat hier om Provinciale Staten. Het is een bewijs van armoe als je je kiezers niets meer te bieden hebt dan landelijke thema's", aldus de top CDA'er.
En daar heeft hij natuurlijk gelijk in. Deze verkiezingen horen om de provincies te gaan, niet om het landelijk beleid. Tenminste, niet op de manier waarop het debat nu gevoerd wordt.
Dat gezegd hebbende kan het CDA wel steen en been klagen, maar daar heeft het zelf - en de regering - niets aan. De oppositie is erin geslaagd de landelijke politiek tot onderwerp van het debat te maken. Daar kun je dan koppig tegen in gaan, of je kunt de werkelijkheid accepteren en je best doen het regeringsbeleid te verdedigen. Doe je het eerste, dan ben je heerlijk principiëel bezig, maar het kon je weleens stemmen kosten. En dat is redelijk vervelend als je wilt dat de gedoogcoalitie een meerderheid behaalt in de Senaat.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten