Duitse Centrale Bank voert druk op Griekenland op

Geen categoriemei 21 2012, 12:00
"Steun aan Griekenland beperken".
Die Duitsers weten wel van doorpakken zeg. Als ze eenmaal een besluit hebben genomen - en als je niet beter wist zou je zweren dat Berlijn wil dat Griekenland de Unie verlaat - gaan ze er 100% voor.
Case in point: de president van de Duitse Centrale Bank, Jens Weldmann, vindt dat de steun aan Griekenland beperkt moet worden tot dat land een nieuwe regering heeft. Weldmann is namelijk niet achterlijk: hij begrijpt maar al te goed dat de Grieken best eens op partijen konden stemmen die de EU-maatregelen verwerpen.

,,Ik zou het op dit moment geen goed idee vinden om de blootstelling van het eurosysteem aan Griekse risico's te vergroten'', stelde Weidmann. ,,Griekse en Europese politici moeten snel bepalen hoe het verder moet. Zij moeten bepalen of de Europese belastingbetalers nog grotere risico's moeten dragen.''

Vervolgens meldt hij ook gladjes dat, hoewel hij natuurlijk liever heeft dat de Grieken in de euro blijven, het duidelijk is wat de gevolgen zijn van het mogelijk "eenzijdig opzeggen van overeenkomsten".
Met andere woorden: of jullie doen wat ik wil, of we kieperen jullie eruit. Veel plezier ermee verder.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten