Duitsland en Nederland zijn elkaars grootste concurrent

Geen categorieokt 12 2011, 15:14
De bondscoach van de Duitsers vindt dat tenminste. Zijn landgenoten mogen dan wel uit kijken naar een finale tussen der Mannschaft en Spanje, Low acht de kans echter groot dat het uiteindelijk tussen Duitsland en Nederland gaat.
En dat is eigenlijk best wel een opmerkelijke uitspraak. Spanje is de wereld- en europeeskampioen en Spaanse clubs domineren al jaren in, met name, de Champions League.
Als zodanig zou je dus denken dat de Spanjaarden ook de favoriet zijn voor de titel tijdens het EK volgens jaar. Nou, Joachim Low denkt daar anders over. Spanje is voor hem slechts een van de favorieten - niet meer dan dat:

„Nederland, Engeland, Portugal en Frankrijk behoren ook tot de favorieten”, aldus de keuzeheer van de 'Mannschaft'. „We moeten heel veel lastige opponenten verslaan en niet alleen Spanje.” Duitsland maakte in de kwalificatiereeks indruk door net als Spanje al zijn groepswedstrijden te winnen. In 2008 wonnen de Spanjaarden in de EK-finale met 1-0 van Duitsland door een treffer van Fernando Torres.

Het merkwaardige van dit hele verhaal is dat ik ook het gevoel heb dat Spanje volgend jaar het kunstje van 2008 niet zal kunnen herhalen. Ten eerste denk ik dat de vriendschappelijke verhoudingen in het Spaanse elftal wat onder druk zijn komen te staan in de afgelopen maanden, met dank aan de strijd tussen Barcelona en Real Madrid. Daarnaast vind ik dat andere teams simpelweg beter zijn geworden dan ze waren, terwijl het Spaanse team er niet op vooruit is gegaan.
Natuurlijk is Spanje nog altijd een van de kanshebbers, maar de absolute favoriet? Nee, dat niet. Sterker nog, voor mij zijn de twee echte topfavorieten ditmaal Duitsland... en Nederland. De Duitsers spelen mooi, attractief voetbal, en Nederland kon weleens het degelijkste elftal hebben van allemaal.
Foto: Photobucket.com, door rizasaputra.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten