Duivesteijn zet zaak op scherp

Geen categoriedec 17 2013, 18:21
Spannend!
Het is ongelofelijk spannend vanavond in de Eerste Kamer. PvdA-senator Duivesteijn ligt dwars. Het kabinet heeft een probleem van 1,7 miljard als Duivesteijn niet meestemt, dus zij moeten wel luisteren naar de wens van de senator.

De verhuurdersheffing die het kabinet wil invoeren, moet een tijdelijk karakter krijgen. Dat heeft PvdA-senator Duivesteijn gezegd in de Eerste Kamer. Hij overweegt een motie daarover in te dienen. De stem van de PvdA is cruciaal voor het kabinet. Als het aan Duivesteijn ligt, loopt de verhuurdersheffing op 31 december 2016 af, en volgt er een evaluatie. Ook wil hij dat een substantieel deel van de opbrengst van de heffing weer geïnvesteerd wordt in de sector.

De grote vraag is natuurlijk: Wat doen D66, CU en SGP, zij zullen die motie ook moeten steunen. Als zij dat niet doen is het waarschijnlijk alsnog einde verhaal. Dan kan dit kabinet of proberen 1,7 miljard extra bezuinigingen te vinden (weer met D66, CU en SGP, iets anders zit er niet op. Het is nog maar de vraag of die partijen zich daar weer voor laten lenen. Als het puntje bij het paaltje komt waarschijnlijk wel. Het kan natuurlijk ook dat het vertrouwen tussen PvdA en VVD vanavond zo beschadigd is dat men besluit naar de koning te gaan. Zo'n vaart zal het echter wel niet snel lopen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten