Ebola-verpleegster weigert quarantaine

Geen categorieokt 29 2014, 21:00
Kaci Hickox vindt dat haar rechten geschonden worden.
Je hebt moeilijke vrouwen en... onmogelijke monsters. Verpleegster Kaci Hickox valt duidelijk in de tweede categorie:

The Ebola nurse who New Jersey Governor Chris Christie initially wanted to undergo a mandatory 21-day quarantine–before he weakly caved to Obama’s demands to reverse that decision–is now refusing to even fulfill a voluntary quarantine at her home in Maine.

Toen ze verplicht in quarantaine moest schreeuwde Hickox om aandacht. Dit kon toch niet! Ze had weliswaar gewerkt met ebola-patiënten maar was zelf (nog!) niet ziek, dit was een soort van hetze, vreselijk, ongelooflijk, wat een fascisten. Nadat president Obama er bij gouverneur Christie op had aangedrongen om de verpleegster te laten gaan kwamen ze met een mooi compromis: ze kon naar huis, maar dan moest ze daar drie weken in quarantaine blijven zitten. Niet prettig, maar het worst case scenario (ziek worden en vervolgens anderen besmetten) is toch een tikje erger.
Hickox leek daarmee akkoord te gaan... tot ze daadwerkelijk thuis was. Voor de autoriteiten in de gaten hadden wat er gebeurde brulde ze er weer op los.
Deze dame heeft namelijk besloten dat ze geen gevaar voor haar omgeving is omdat ze (nog) geen ebolasymptomen vertoont. Dat is geweldig, maar er is een reden dat dokters drie weken de tijd nemen alvorens ze iemand daadwerkelijk ebolavrij verklaren: zo lang kan het duren voordat de ziekte daadwerkelijk toeslaat. Als verpleegster zou Hickox dat toch moeten begrijpen.

"Today" show host Matt Lauer on Wednesday asked her if she planned to follow guidelines and finish that quarantine on November 10. "I don't plan on sticking to the guidelines," she said. "I remain appalled by these home quarantine policies that have been forced upon me."

Ik zou zeggen: dwing haar gewoon om zich aan de richtlijnen te houden. In tegenstelling tot andere commentatoren ben ik niet in paniek vanwege ebola, maar dit betekent niet dat ik een voorstander ben van roekeloos gedrag. Hickox heeft met ebola-patiënten gewerkt. Honderden Afrikaanse artsen zijn tijdens hun werk zelf besmet geraakt; hoe is niet altijd duidelijk. Het is dus alles behalve gek om er ernstig rekening mee te houden dat Hickox ook weleens besmet zou kunnen zijn... en haar dientengevolge een tijdje in quarantaine te zetten. Dat noemen we nou gezond verstand.
Buitengewoon vreemd dat Hickox dat niet wil beseffen. Je zou bijna denken dat ze deze mogelijkheid gewoon aangrijpt om zichzelf in de kijker te spelen... en misschien om een soort van heldin van progressief Amerika te worden. Want ja, die zijn werkelijk zo van het padje dat ze het vreselijk vinden dat mensen een paar weken in quarantaine moeten.
Volg Michael op Twitter: @MichaelvdGalien.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten