Een gelukkig nieuwjaar! Behalve als je agent bent dan

Geen categoriedec 31 2011, 17:44
Vanavond viert de hele wereld, of in ieder geval het deel dat de Gregoriaanse kalender gebruikt, het einde van 2011 en het begin van 2012. We zitten allemaal klaar, met een schaal vol oliebollen, lekkere hapjes, bier, wijn en champagne.
Ja, dit wordt mooi. Lekker relaxen met de familie. Eten, leuke TV-programma's, en om middernacht natuurlijk vuurwerk! Machtig mooi, allemaal.
Nou ja, zei ik allemaal? Helaas niet:

De overheid zet alles op alles om de jaarwisseling rustig te laten verlopen. 30.000 agenten worden ingezet en ze krijgen zelfs steun van de marechaussee om de orde op straat te bewaken.

Tientallen bekende raddraaiers hebben huisarrest of een straatverbod. Andere relschoppers worden vandaag nog opgepakt vanwege een openstaande boete of een celstraf, meldt het AD vandaag.

R.e.s.p.e.c.t. Deze agenten, mensen met gezinnen, kunnen vandaag niet genieten van het nieuwe jaar. Daar hebben ze zelf voor gekozen, maar toch verdienen ze wat waardering. Je zult maar moeten werken om middernacht; je gezin zit thuis, je kinderen vragen zich af waarom papa (of mama, trouwens) nieuwjaar nooit met ze kan vieren, terwijl de ouders van hun vriendjes wel allemaal thuis zijn. Prettig is anders.
Jammer genoeg leven we tegenwoordig in een tijd waarin er zoveel tokkies rondlopen die de boel graag willen verstieren dat tienduizenden agenten gewoon aan de bak moeten.
Vandaar dus deze post, speciaal voor dienders: een gelukkig nieuwjaar gewenst, moge 2012 rustiger en vrediger zijn dan 2011, zodat jullie (of een deel van jullie, in ieder geval) volgend jaar wel gewoon vuurwerk kunnen afsteken.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten