Een sociaal Europa of een Europese Unie met dictators?

Geen categoriefeb 18 2014, 17:48

Wat is er in hemelsnaam mis met een Sociaal Europa waarbij soevereine landen onderling, ook buiten Europa, handels- en economische verdragen aangaan? Eigenlijk, in tegenstelling tot de huidige Europese Unie, zou daar niks mis mee zijn. Natuurlijk zullen er wat mening verschillen ontstaan over verdragen, maar er staat dan niet een dictator achter om dan direct maar weer met een wet te komen die er voor zorgt dat de Unie dat verder dan wel regelt. Terug naar die "Oude EG" (Europese Gemeenschap), lijkt me zo gek nog niet.

Sorry, ik weet niet meer waar ik het las, maar een ras echte Europese Unie liefhebber, zo geheten Eurofiel, zei in woorden van gelijke strekking: " Ik begrijp de Nederlanders niet. Je leest zo veel over het willen vertrekken uit de EU en dat het merendeel van het volk er achter staat, maar als er gestemd moet worden stemmen ze altijd op de partijen die IN de EU willen blijven." En daar heeft die goede man gelijk in. Of toch niet?

In de laatste jaren zien we de druk, zeg maar de, elders afgeschafte, slavernij, in het grootste deel van Europa de kop weer op steken. Regels en wetten worden door de EU aan de aangesloten landen op gedragen en als je je er niet aan houdt gaat dat miljarden aan boetes kosten. Helaas dat die boetes slechts door enkele landen, waaronder Nederland, betaald worden, terwijl andere landen het zo weten te rekken dat de boetes nooit binnen worden gehaald. Hoe dom zijn ze in Den Haag.

Verplicht zijn wij aangaande toelating landen tot de EU, ook al kost het, ons burgers, vele miljarden om ook die, meest armlastige, landen op de been te helpen. En dat allemaal terwijl het eigen land naar de verdommenis gaat en de armoe alleen maar toeneemt en de rijen voor de voedselbanken alleen maar groeit. Miljarden zijn daar mee gemoeid, uw geld.

Ondanks de, in mijn ogen gemanipuleerde cijfers van het CPB met 0,7 procent verbetering in Nederland, ziet niemand er wat van, alleen de hoge heren die so wie so al bakken met geld verdienen en lachend toezien hoe de verarming in het land toe neemt. Als we zo door gaan komen we straks terecht in een nog grotere kloof van arm en rijk, waarbij arm het onderspit op den duur zal moeten delven en iedereen tegen de rijken " Ja meester, nee meester" mogen zeggen. Katoen plukken zit er niet in in Nederland, maar het scheelt weinig. En Brussel ligt in een deuk van het lachen, want dat is nou net wat zij willen.

Nee, de afgelopen decennia's hebben we de Landelijke politiek Nederland langzaam maar zeker zien verkopen en weg geven, terwijl commissies er op toe zien vanuit hun riante kantoren dat er niemand over de schreef gaat voor wat betreft HUN nutteloze wetgeving. Duitsland staan boven aan de lijst om direct de EU in te schakelen als zij ontdekken dat iemand zich niet aan een regeltje houdt. 


En dan de Euro, Zeuro of Neuro. Ik weet dat de voormalige Nederlandse Gulden gekoppeld was aan de Duitse Mark, in goede tijden. Daardoor hadden wij wel een stabiele munt en waren wij 1 van de landen die op economisch gebied mooi in de top mee draaiden. Met het invoeren van die euro is het mis gegaan. Op de eerste plaats is de waarde van de munt veel te laag geprogrammeerd t.o.v. de gulden. Dat begonnen we al direct te merken in het eerste jaar toen de prijzen stegen als het beslag van een oliebollenmix op de kachel.

Wat hebben we er in ons voordeel de afgelopen jaren mee bereikt? Niks, Noppes, Nada. Ja, we krijgen geld van de EU voor projecten in ons land, maar dat is een schijntje van wat er jaarlijks aan lidmaatschap betaald moet worden. En dat geld moet dan ook nog eens gebruikt worden op de manier waarop de EU het wil. Het moet niet gekker worden. En dan noem ik nog niet eens die miljarden die wij jaarlijks ophoesten na opnieuw bezuinigingen om de Oost en Zuid Europese landen te redden. Wij hebben er toch niet voor gezorgd dat die landen hun beleid niet op peil houden? WIJ hebben die corrupte politici toch geen bakken met geld laten jatten? Laten ze het dan zelf ook maar oplossen.

Wat moeten we nou? Wel, om even terug te komen op het feit dat de Nederlanders wel uit de EU willen, maar steeds maar weer die partijen kiezen tijdens verkiezingen die wel in de EU willen blijven, kan ik alleen maar zeggen: "Laat je hart nou eens spreken. Laat het hart en de hersens eens goed werken en kijk wie jullie de afgelopen jaren heeft belazerd, bestolen en in de maling genomen" . De keuze is dan niet moeilijk en ook al moet je van de dominee stemmen op een bepaalde partij, stap eens uit dat keurslijf en ga, als je inderdaad uit de EU wil, de komende verkiezingen, gemeentelijk, provinciaal, landelijk, en op Europees niveau nu dan stemmen op 1 van de toenemende ANTI EU partijen."

Nederland moet herrijzen, niet onder VVD, PvdA, SGP, CU en D66, maar met de partijen die er wil voor zorgen dat iedere Nederlander weer een normaal en vrij leven krijgt, zonder bemoeienissen van de EU en haar dictators, maar als een soeverein land in een Sociaal Europa. En dat is heel wat anders dan de Europese Unie.

Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten