Een 'vleesloze Kerst'? Dacht het niet

Geen categoriedec 22 2013, 22:06
Verschillende linkse partijen in de Haagse gemeenteraad willen dat het Haagse college de inwoners gaat oproepen om "flexitariër" te worden (oproepen ja, de dwang komt later wel):

De gemeente zou een overeenkomst moeten sluiten met Natuur & Milieu, om de inwoners te stimuleren meer plantaardig voedsel te eten.

Stelletje gekken. In andere delen van de wereld zouden ze maar wat blij zijn met een stukje vlees op hun bord. En wat gebeurt er in Nederland? Daar willen linkse partijen het eten van vlees tijdens bijvoorbeeld Kerst ontmoedigen.

Natuur & Milieu deelt deze week 800 pakketten uit voor een vleesloze Kerst. Daarin zitten vegetarische kipstukjes, visvrije tonijnsalade, olijfolie en recepten.

Dat klinkt smerig, zeg. Vegetarische kipstukjes? Visvrije tonijnsalade? Wat is dat voor onzin? Noem het dan geen tonijnsalade. Noem het dan geen kip. Zeg dan gewoon dat je een konijn bent dat alleen maar groenten eet en verder niks.
Brr. Laten we met z'n allen de "vleesloze Kerst" van Natuur & Milieu compenseren deze Kerst, met extra veel vlees op de grill, barbecue en de gourmetsetjes. Eet smakelijk!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten