Eerste vrouwelijke lijsttrekker van de PvdA gekozen

Geen categoriedec 03 2013, 15:15
Wanneer je de titel leest, zou je denken dat het geschreven is in de jaren twintig van de vorige eeuw. Dit is echter niet het geval. Dit is de situatie anno 2013 en wel in Staphorst.
Liesbert Lubberink uit IJhorst is de eerste vrouwelijke lijsttrekker in de geschiedenis in de gemeentelijke politiek van Staphorst. Ze gaat de lijst van de PvdA trekken. In de Metro is een interview met haar te lezen.
Dat de Staphorster PvdA nu een vrouw heeft als lijsttrekker wordt door de mannenbroeders gedoogd vanwege de democratie, waar men nu eenmaal niet omheen kan. De SGP in Staphorst is echter nog lang niet zo ver om hun eigen lijst aan te laten voeren door een vrouw. Dit in tegenstelling tot de gemeente Vlissingen waar de partij dit jaar, voor het eerst in haar 95-jarige bestaan, wel voor een vrouwelijke lijsttrekker koos.
Toen Lubberink ooit opperde dat een vrouwelijke wethouder mogelijk zou moeten zijn in Staphorst, werd ze door de SGP teruggefloten. Men zou niet onder een vrouwelijk bestuurder willen werken.
Waar men tegenwoordig keihard discriminatie roept bij van alles en nog wat, blijken behoudende SGP'ers, in ieder geval in Staphorst, deze discriminatie van vrouwen kennelijk niet zo te ervaren. De ene discriminatie is blijkbaar de andere niet. Wanneer God vindt dat je moet discrimineren, dan doe je dat gehoorzaam. Discriminatie is dan namelijk geen enkel punt. Wanneer de bijbel het voorschrijft, dan mag het. Waarbij over de interpretatie van de bijbelteksten nog best valt te discussiëren, er zijn immers ook veel christenen die dit geheel anders zien.
Niet onder een vrouw willen werken, is trouwens nogal een uitspraak. Ik vraag mij af of dit soort lieden ook geen baan zouden aannemen wanneer de directeur een vrouw is, of meteen hun baan op zouden zeggen wanneer de mannelijke directeur vervangen zou worden door een vrouw. Of prefereert het eigen belang dan boven Gods Woord in zulke gevallen.
En wat als we een vrouwelijke minister president zouden krijgen, zouden de tegenstanders van het werken onder een vrouw zich dan onthouden van stemmen op de SGP in de Kamer? Want dat is dan toch een partij die werkt onder een door een vrouw geleid kabinet? Ik denk niet dat dat zal gaan gebeuren. Vrouwelijke ministers zijn immers ook geen belemmering om niet te stemmen op de SGP die aan een op die manier samengesteld kabinet meewerkt, waarbij zij in principe dus al vele jaren haar eigen vrouwenstandpunt verkwanselt. Hiermee wordt duidelijk dat het onmogelijk is om behoudend bijbelvast christen te zijn, zonder hypocriet te zijn in deze moderne tijden. We willen het niet, maar het kan niet anders, dus in godsnaam dan maar, zoiets.
De allereerste vrouwelijke wethouder die ons land ooit had was mevrouw W.A. Hofman-Poot van de Vrijheidsbond. Zij werd in 1919 wethouder in Oostzaan. Dat is 94 jaar geleden. Het wordt dus tijd dat de SGP in Staphorst en elders eens met de tijd mee zou gaan door de vrouw als volwaardig lid van de samenleving te beschouwen met dezelfde mogelijkheden en kansen als de man. Want als je dan toch geen christen kan zijn, zonder hypocriet te zijn, kies dan tenminste voor redelijkheid en vooruitgang zonder te discrimineren.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten