Eindelijk: Amsterdam begint met ontruimingen

Geen categoriemrt 23 2011, 10:24
Ein-de-lijk. Amsterdam is begonnen met het ontruimen van kraakpanden.
Gisterochtend werd de eerste kraker aangehouden op basis van het kraakverbod. Dat gebeurde tijdens de ontruiming van een pand in de Wijde Hei-steeg.
In de nacht daarvoor werden al verschillende mensen opgepakt die hadden geprobeerd een politieauto in de brand te steken. Ja, lekker volk, dat kraaktuig.
De Pers bericht:

Gisterochtend begon de politie in alle vroegte met het ontruimen van kraakpanden op tien plekken. De meeste daarvan werden op basis van het strafrecht ontruimd. Dat is voor het eerst dat het in Amsterdam gebeurt sinds het gerechtshof in Den Haag een paar maanden geleden een tijdelijke streep door het kraakverbod zette.

Dit is werkelijk een bijzonder goede ontwikkeling. Het recht op eigendom is één van de belangrijkste rechten die wij kennen. Krakers hebben daar echter lak aan. Zij eigenen zich gewoon een gebouw toe als ze denken dat ze daar best comfortabel in kunnen wonen. Want ach, de eigenaar doet er toch niets mee.
Blijkbaar ontgaat het zulk volk dat het aan de eigenaar van een pand is wat hij ermee doet. Als hij het leeg wil laten staan is dat prima in orde; nogmaals, het is zijn pand.
Daarom is het zo merkwaardig dat de overheid kraken zo lang heeft geaccepteerd. Een maatschappij waarin het recht op eigendom niet bestaat, of in ieder geval niet gerespecteerd wordt, is een maatschappij die op losse schroeven staat.
Weg met krakers, lang leve het recht op eigendom!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten